Keresďż˝s:     2021 februďż˝r 26. pďż˝ntek
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
2004/2005 - 7. évf. 10. szám
Tartalom

- Tét a bajnoki cím!

- Nehéz szezon után, újra döntőben - Beszélgetés Natalia Hejkovával

- Újabb erősítés Amerikából

- Köszönjük Sery! - Riport Seres Évával

- Ellenfelünk - MiZo-PVSK

- OKB

- OSB

- Hírek

- Statisztikák
***

Tét a bajnoki cím

Két év után újra döntőben! Nagy öröm ez minden soproni kosárlabda-barát, játékos, vezető, támogató számára egyaránt. Kiváltképp, ha figyelembe vesszük, milyen nehézségekkel, szerencsétlen sérülések sorozatával kellett megküzdenünk a szezon során. Együttesünk még most is foghíjas, több játékosára sem számíthat Natala Hejkova vezetőedző a döntő összecsapásain, de akik pályára lépnek mindent meg fognak tenni egy szép eredményért. Úgy, ahogy tették ezt a mögöttünk levő mérkőzéseken is. Sőt, visszatekintve az elődöntőre, elmondhatjuk, hogy a vártnál könnyebben értük el célunkat, együttesünk játéka javuló formát mutat. Remélhetőleg ez a döntő összecsapásain sem törik meg. Természetesen egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az ellenfél nem más, mint a hazai vizeken idén még veretlen bajnoki címvédő MiZo-PVSK gárdája, akik a számukra valószínűleg csalódást okozó FINAL4-os szereplést megpróbálják feledtetni szurkolóikkal. Mi azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk, de legalább is megnehezítsük! Szükség lesz szurkolóinkra is, akik plusz erőt adhatnak lányainknak, köztük Seres Évának, aki ezeken a mérkőzéseken, oly sok szép soproni évvel a háta mögött búcsúzik az aktív játéktól! Köszönjük Sery, hasonló sikereket kívánva a civil életben is!

Nehéz szezon után, újra döntőben

Az MKB-Euroleasing Sopron együttese meglehetősen balszerencsés, sérülésektől övezett szezont követően, teljesítette célkitűzését és a bajnoki döntőbe jutott. Az eltelt időszakról és a várható esélyekről kérdeztük csapatunk edzőnőjét, Natalia Hejkova-t.


- A Szeged elleni elődöntő mérkőzéseken, egy felszabadult, jól játszó csapatot láthatott a közönség. Mennyire volt elégedett a látottakkal?


- Szerencsére csapatom minden tagja átérezte a mérkőzések jelentőségét és hosszú idő után igazi csapatjátékot mutattak játékosaink. A szezont igen sok szerencsétlen sérülés nehezítette, éppen ezért tartom nagyon szép eredménynek a döntőbe kerülésünket. Győzelmünket mindössze három külső játékossal arattuk. Rendkívül fontos volt, hogy Lucie, Matke és Goca mellett Horváth Zsuzsi is nagyon sokat nyújtott a védekezés terén és Kata is nagyszerűen mozgatta társait.


- A szezon során sokszor volt mélyponton csapata. Volt olyan időszak, amikor elérhetetlennek tűnt a kitűzött cél, azaz a bajnoki döntő?


- Volt olyan időszak, amikor kisebbfajta csodának tűnt, hogy döntőt játszunk. Hónapokon keresztül nem tudtunk teljes értékű edzésmunkát végezni. Sokszor azt sem tudhattam előre, hogy kikre számíthatok egy találkozó előtt. Gyakran voltam kénytelen taktikai változtatásokra is, mivel a támadójátékunkat sokszor nem tudtuk gyakorolni, kénytelenek voltunk a védekezésre összpontosítani. Mindent egybevéve nagyon örülök és a körülményeket figyelembe véve nagy sikernek tartom a döntőbe kerülést.


- A szezon azonban még korántsem fejeződött be. Mire számíthatunk a döntőben, a Mizo-PVSK ellen?


- Megpróbáljuk megcáfolni azokat, akik esetleg, már lefutottnak tartják a döntőt. Bízom benne, hogy jó mérkőzéseket tudunk játszani a pécsi csapattal. Játékosaim feszültségmentesen játszhatnak a döntőben, kérdés, hogy kik azok a játékosok, akikre teljes értékűen számíthatok. Együttesem minden játékosa a legjobbat fogja nyújtani, és csendesen megjegyzem: talán megszülethet a PVSK első idei bajnoki veresége.


- Az MKB-Euroleasing Sopron csapatkapitányának, Seres Évának minden bizonnyal ez lesz az utolsó bajnoki döntője. Milyen játékost ismert meg Sery-ben?


- Számára, egy meglehetősen bonyolult időszakban kezdtem munkához. A munkám kezdetekor, a fiatalítást tűztük ki célként. Nem lehetett könnyű számára a változás, de nagyon nagy segítséget nyújtott abban, hogy sokszor az edző szemével tudott gondolkodni és számomra felbecsülhetetlenül sokat segített a munkámban. Nagyon köszönöm neki!


- Több név is napvilágra került a jövő évi keretből. Milyen csapat kialakításán dolgoznak?


- A csapat játékstílusán nem akartunk változtatni, éppen ezért olyan játékosokat kerestünk, akik ehhez alkalmasak. Egyenlőre nagyon jó nevű játékosok alkotják a keretet, de ahhoz, hogy később egységes csapattá váljunk biztosan kell idő, főleg annak ismeretében, hogy többen csak később tudnak a kerethez csatlakozni.

Újabb erősítés Amerikából

Két hete egy fantasztikus hírrel lepett meg minket ügyvezető-igazgatónk. A mai nap folyamán hasonló horderejű bejelentéssel szolgálhatunk szurkolóink részére. Az óceánon túlra mutató hírt Török Zoltán osztotta meg weblapunk munkatársaival.


"Fiatal játékosállományunk magyar magja egy igazi vezéregyéniséggel bővül. A következő szezontól Cserny Réka, a Harvard Egyetem végzős hallgatója 1+2 évre szóló megállapodást írt alá a mai napon csapatunkhoz."

- Azt hiszem valamennyi szurkolónk nevében gratulálhatunk a fantasztikus igazoláshoz! Az 1+2 éves szerződés alatt mit kell érteni?

- "Elsősorban azt, hogy mindketten hosszú távra tervezünk, de minden eshetőségre gondoltunk. Nagy büszkeség számomra, hogy egy ilyen értékes játékossal erősödtünk."


Sikerült elérnünk Rékát is, aki az alábbiakat nyilatkozta szerződtetése kapcsán:


„Mindenképpen szerettem volna egy olyan csapatban játszani, ahol velem
hasonló korú játékosok vannak, mert az az eddigi tapasztalatom, hogy ilyen
csapatban lehet a legjobb csapategységet kialakítani a pályán kívül és
ez nagyban befolyásolja azt, hogy a csapat milyen eredményeket tud elérni a
pályán. Szakmai kihívásnak tartom, hogy egy ilyen játékosállományú csapatban
meghatározó emberként számítanak rám. Ezen kívül Lucie Blahuskova
játékát már évek óta csodálom, remélem sokat tudok majd tőle tanulni.”


Bemutatjuk - Cserny Réka


Réka tehetségére hamar felfigyeltek a szakemberek. Már középiskolás éveiben szép sikereket ért el a korosztályos válogatottak tagjaként, sőt az egykori Ferencváros csapatának játékosaként magyar bajnoki bronzérmet is szerzett. Egyenes út vezetett a felnőtt válogatotthoz, ahol szintén hamar stabilizálta helyét. Az érettségi után Amerika felé vette az irányt. A világhírű Harvard Egyetemen végezte tanulmányait, ahol éveken át csapata egyik legerősebb pontjának bizonyult. Nem véletlenül vált már első éves korában az Év újoncává a ligában. Csapattársai is nagyra értékelték teljesítményét, vezéregyéniségét, és a gárda kapitányává választották. Azon kevesek egyike, akit egymást követő négy szezonban jelöltek a liga legjobbjaiból összeálló All-Star csapatba. A 2004/2005-ös szezonban 27 mérkőzésen lépett pályára. Mérkőzésenként 20,9-es pont, 8,6-os lepattanó, 2,9-es szerzett labda és 2,3-as gólpassz átlag fűződött a nevéhez. Nem lepett meg tehát senkit, amikor megválasztották a Liga legjobb játékosának, aki a következő szezontól nagy örömünkre már a mi csapatunkat erősíti!


Névjegy


Cserny Réka


Szül. idő: 1981.12.22.

Szül. hely: Budapest

Kiemelkedő eredményei: Ifi EB. 8. Hely, 1999-ben MVP-nek és az év játékosának jelölték a U18-as korosztályban, Junior EB 7. Hely, Magyar-Bajnokság 3. Hely (2000 - FTC), Ivy konferencia Év újonca (2002), Ivy koncferencia All-Star csapatának tagja (2002,2003,2004,2005), Ivy konferencia Év játékosa (2005)

Iskolák: Fazekas Mihály Gimnázium, Harvard University (USA)

Csapatok: OSC-Közgáz, FTC, BEAC, Harvard University

Magyar válogatott

2005/2006 MKB-EUROLEASING SOPRON

Köszönjük Sery!


Egy sportoló karrierjének végefelé mindig nagyon nehéz szavakba, mondatokba önteni az eltelt időt, főleg ha egy olyan sportolóról van szó, aki eredményessége mellett, emberileg is példát mutathat minden fiatalnak. Seres Éva ilyen sportoló, ha a pályára lép nem ismer lehetetlent, játékát mindig a maximalizmus jellemezi, emberileg pedig mindig a segítő szándék vezérelte a pályán és a pályán kívül is. Talán megbocsájtják a kedves olvasók, ha ez az interjú némiképpen rendhagyó és a kérdező nem csupán a szűkreszabott kérdéseit teszi fel, hanem egy kicsit véleményt is alkot. Véleményt egy sokak által nagyon tisztelt játékosról.


- Hogyan kezdődött sportolói karriered?


- 1985-ben kezdtem el kosárlabdázni. Ezt megelőzően úsztam és atletizáltam, az osztálytársaim hatására váltottam sportágat. Később kiderült, hogy jól döntöttem, mert tehetséges játékosnak tartottak, külön foglalkoztak velem és jómagam is szorgalmasan dolgoztam, edzettem. Örülök, hogy eljuthattam idáig.


- Mikor érezted úgy, hogy hivatásos sportoló leszel?


- Nagyon jó társaságba kerültem az MTK-nál, egyébként a mai napig a legjobb barátnőim ott játszottak. Remekül éreztem magam a csapatnál, négy év múlva már a bajnoki döntőn is pályára léptem. Emlékszem, az egyik BEAC elleni döntő mérkőzésen akkori edzőm, Gyimesi János egy ötös cserét hajtott végre, ahol a fiatal játékosait küldte pályára. Nagyon meghatározóvá vált ez a momentum, hiszen még pontot is dobtam. Az első NB/1-es mérkőzésem pedig a Szekszárd ellen volt, ahol 8 pontot szereztem.


- Kik voltak a legmeghatározóbb játékosok a karriered során?


- A saját posztomon Gerencsér Zsuzsa volt a példaképem, de nagyon felnéztem Nagy Dórára is. Rajtuk kívül Németh Ági, Balogh Judit, mind olyan meghatározó játékosok, akikkel nagy élmény volt együtt játszani.


- Melyik évadodra vagy a legbüszkébb?


- Nagyon sok van. Említhetném azt az évet, amikor válogatott lettem. Említhetném azt, amikor a Ferencvárossal bajnokok lettünk, vagy amikor második soproni évemben megnyertük a bajnokságot. Ezek mind meghatározó momentumok.


- Az MTK megszüntetése után kerültél a Ferencvároshoz.


- Igen, Bodon György hívó szavára kerültem a Fradiba, amely később nagyon jó döntésnek bizonyult, hiszen az ott eltöltött 5 év alatt Bajnokságot és Kupát is nyertünk. Nagyon szép időszak volt, és Tursics Sándornak ezúton is szeretném megköszönni a belém fektetett munkáját és bizalmát. Nála váltam stabil NB/1-es játékos.


- Ezer szállal kötődtél a fővároshoz, mégis egy vidéki kisvárosban, Sopronban folytattad tovább karrieredet. Mennyire okozott nagy változást ez az életedben?


- Korábban, álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer vidéken fogok kosárlabdázni, de mindig csodálattal néztem azt a szurkolótábort, akik jelen voltak a mérkőzéseinken. Sokan mondogatták, hogy meg kell próbálnom. Megpróbáltam és minden előzetes várakozásomat felülmúlta az itt eltöltött idő. Nagyon hálás vagyok azoknak, elsősorban Török Zoltánnak, hogy ide csábítottak.


- Külső szemlélőként mindig azt láttam rajtad, hogy nagyon jól érzed magad a városban és sokszor még a szünetek alatt is itt tartózkodsz. Ennyire megkedvelted ezt a közeget?


- Igen, nagyon megszerettem a várost, szinte már jobban kötődöm ide, mint a fővároshoz. Bár ápolom a pesti baráti kapcsolataimat is, de, legfőképpen a magánéletem miatt, már erősebb a kötődésem Sopronhoz.


- Egyértelműen a magánéletedhez köthető, hogy jelen állás szerint abbahagyod a játékot?


- Ez is közrejátszik a döntésemben, de sokkal inkább én magam éreztem úgy, hogy abba kell hagynom. Az egyik szemem sír, a másik szemem nevet. Örülök, hogy az eltelt 20 év alatt ennyi szép sikert el tudtam érni a sportban, de azért szomorú vagyok, hogy abbahagyom.


- Nem korai egy kicsit a döntésed, hiszen sokan még nálad jó néhány évvel idősebben is játszanak?


- Biztosan sokáig tudnék még játszani, ráadásul őszintén megmondom, hogy van is ajánlatom más csapattól. De azt hiszem, ennyi elég volt. Jöjjön a nagybetűs élet és jöjjenek a fiatalok! Vagyok annyira önkritikus magammal szemben, hogy érzem: ennyi elég volt.


- Nagyon nagy tiszteletet érzek irántad, hogy ezt így le tudod magadban zárni és nem „erőlteted” a dolgot.


- Őszintén megmondom, most hogy így megkerestek egy kicsit szöget ütött bennem a folytatás, de kérdés már nem nyitott, a döntésem végleges.


- Rendelkezel szakedzői diplomával, hamarosan pedig testnevelő tanári diplomád is lesz. Ahogy sokszor figyeltelek, nagyon jó érzékkel bánsz a gyerekekkel és kiváló pedagógiai érzékkel viszonyulsz saját, fiatalabb csapattársaidhoz. A pedagógiai munka lehet számodra a távlati cél?


- Akár ez is lehet. Még csak most körvonalazódik az, hogy mivel fogok foglalkozni, de az mindenképpen a sporttal lesz kapcsolatos. Szívesen segítek minden fiatalnak, bármikor nyugodtan hozzám fordulhatnak.


- Lesz hely a most épülő otthonotokban az évek során megnyert relikviáknak?


- Igen, lesz egy külön szoba, ahol végre helyet kapnak az érmeim és a kupáim. Ehhez ragaszkodtam, hogy a 20 év emléke megmaradjon.


- Engedd meg, hogy valamennyi kosárlabda barát nevében megköszönjem azt, amit a sportágért az elmúlt 20 évben tettél és további életedhez sok boldogságot, egészséget és szerencsét kívánjak!


- Nagyon köszönöm mindenkinek itt Sopronban, aki az évek során szurkolt és szorított nekem. Lehet, sokszor mérgelődtek, ha nem úgy ment a játék, de ha pályán voltam azt mindig a csapatért és a városért tettem.

OKB - Negyedik helyen zártak kadettjeink

Május 5-8. között rendezték meg Zalakaroson az Országos Kadett Bajnokság döntõjét, ahol fiataljaink szép eredményt elérve a negyedik helyen végeztek. A juniorokhoz hasonlóan itt is nagyon nehéz csoportba kerültünk, az első nap mindjárt a BSE ellen kezdtünk, melyről tudtuk, hogy sorsdöntő lehet. A végig izgalmas, kiélezett mérkőzésen lányaink remek hajrával bebiztosították a győzelmet. Sajnos másnap a folytatás már nem sikerült ilyen jól. A Kiss Lenke KS a második félidőben felőrölte együttesünket, és magabiztos győzemet aratott. Az utolsó fordulóra maradt tehát a döntés, mely nagy izgalmakat tartogatott. A körbeverések miatt ugyanis a csoport mindegyik tagjának meg volt az esélye a továbbjutásra. Csapatunkra a nagy hagyományokkal rendelkező Csata DSE várt. Szoros első félidőt követően állva hagytuk ellenfelünket, és nem kevesebb, mint 24 pontos sikert könyvelhettünk el! Mivel a másik mérkőzésen a BSE kerekedett felül, így csoportelsőként jutottunk a 4 közé. Az elődöntőben a MiZo-Pécsi VSK ellen léptünk pályára. Ellenfelünk nagyon keményen lépett fel, mely meghozta eredményét. A játékvezetői felfogás a pécsieknek kedvezett, akik így magabiztosan jutottak be a döntőbe. Számunkra maradt a kisdöntő, ahol a BSE visszavágott a csoportmérkőzések során elszenvedett vereségért, így a városmajoriak nyakába került a bronzérem. A bajnoki cím a Kanizsa DKK kezébe került, akik egy feszült hangulatu, botrányos mellékzöngéktől sem mentes összecsapáson 55-52 arányú győzelmet arattak.
Az All-Star csapatba bekerült ifjú centerünk, Krivacsevics Tijana. Különdíjban részesült Tajkov Nikoletta. Gratulálunk a csapatnak a szép eredményhez!


A döntő négy napjáról csapatunk edzője, Horváth József nyilatkozott: "A junior döntőhöz hasonlóan ezúttal is a nehezebb csoportba kerültünk három fővárosi együttes mellé. Míg csoportunkból bárki kiharcolhatta a továbbjutást, addig a másik négyesből a Kanizsa és a Pécs egyértelműen kiemelkedett. Az első mérkőzésen a végső győzelem egyik nagy esélyese, a BSE csapata várt ránk, de bíztunk benne, hogy meg tudjuk lepni a jobberőkből álló ellenfelünket. Ez jó játékkal és határtalan küzdőszellemmel sikerült is. A második találkozón a Kiss Lenke KS ellen vettük fel a küzdelmet. Sajnos nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk precíz védekezésével és - a terem adottságai miatt különösen hatékony - területvédekezésével, így nem kerülhettük el a vereséget. A záró csoport-mérkőzésen a jó nevű és jó erőkből álló Csata DSE-t kellett legyőznünk a 4 közé jutáshoz. Ez második félidei kíváló játékunknak köszönhetően sikerült is, és magabiztos 24 pontos győzelmet könyvelhettünk el. Az elődöntőben a PVSK durva védekezésével találtuk szemben magunkat. Ugyan a 3. negyed végéig tartottuk magunkat, de végül feltörték ellenállásunkat és megérdemelten jutottak be a döntőbe. A bronzmeccsen újra a BSE-vel kellett megküzdenünk, akiket a torna során egyszer már legyőztünk. Ezúttal elmaradt a siker, a korábbi vereségért visszavágtak a városmajoriak, így mi a negyedik helyen zártunk. Összességében elégedettek lehetünk. Mindenképpen pozitívumként kell kiemelni, hogy több fronton is helyt álló játékosaink fáradtsága ellenére - Krivacsevics Tina például nem kevesebb mint 15 mérkőzésen lépett pályára 18 nap leforgása alatt - is jó eredménnyel zártunk, még ha a játékunk hullámzó is volt."


Eredményeink


Csoportmérkőzések


BSE-ESMA - Soproni Darazsak 46-50 (7-13, 13-15, 6-8, 20-14)

Ld.: Krivacsevics 16, Orbán 13


Kiss Lenke KS - Soproni Darazsak 87-66 (20-14, 26-29, 17-10, 24-13)

Ld.: Orbán 16, Krivacsevics 14, Tajkov N. 10


Soproni Darazsak - Csata DSE 82-58 (18-23, 17-11, 24-16, 23-8)

Ld.: Orbán 20/3, Ilosfai 19, Krivacsevics 13, Kiss K. 10/3, Tajkov N. 8/3


Elődöntő


Soproni Darazsak - Pécsi VSK 46-73

Ld.: Ilosfai 12, Németh O. 9, Krivacsevics 9


3. helyért


BSE-ESMA - Soproni Darazsak 86-61

Ld.: Tajkov N. 25, Orbán K. 14, Krivacsevics T. 12


Döntõ


Kanizsa DKK - Pécsi VSK 55-52


Végeredmény


1. Kanizsa DKK

2. MiZo-PVSK

3. BSE-ESMA

4. Soproni Darazsak (Horváth Lilla, Ilosfai Mónika, Kiss Kitti, Krivacsevics Tijana, Németh Nóra, Németh Orsolya, Orbán Katinka, Ősze Borbála, Sipos Mirjam, Tajkov Nikoletta, Tőkés Adrienn, Ugaros Virág Edző: Horváth József)

5. MKB-EUROLEASING Csata DSE

6. Kiss Lenke KS

7. Baja ÚDKSE

8. BSE Városmajor


ALL-STAR: Mansare Finda (BSE-ESMA), Varga Zsófia (Kanizsa DKK), Sarok Nikolett (MiZo-PVSK), Krivacsevics Tijana (Soproni Darazsak), Horváth Bianka (Kanizsa DKK)

Szekszárdi henger a serdülőknél


Múlt pénteken kezdődtek Budapesten az Országos Serdülõ Bajnokság döntőjének küzdelmei. Csapatunk jól kezdte a tornát, az első mérkőzésen 41 ponttal jobbnak bizonyultunk a Zala-Volán csapatánál. Sajnos a folytatás keserűbbre sikeredett. A második összecsapáson, egy ki-ki mérkõzésen 2 pontos vereséget szenvedtünk a Szolnok együttesétõl, mellyel nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen a továbbjutáshoz meg kellett vernünk a BSE együttesét. Sokáig remekül tartottuk magunkat, ám a második félidőben egy rövidzárlat során meglépett ellenfelünk, így nem jutottunk be a négy közé. Vasárnap szintén egy izgalmas mérkőzést játszottunk. A Kecskemét ellen nagy csatában 4 ponttal kikaptunk, így a 7. helyért léphettünk pályára. Ellenfelünk újra a Zala Volán csapata volt. A második negyedtől a lányokban felszakadtak az előző napok csalódásai miatt kialakult gátak és végül magabiztosan szereztük meg a győzelmet.
Az Országos Serdülõ Bajnokságot nagy fölénnyel a Szekszárd együttese nyerte, miután a hétfõi döntõben 89-49 arányban legyõzte a TÁSI-PVSK-t. A bronzérmet a BSE lányainak nyakába akasztották. A torna legjobbja Bálint Réka lett Szekszárdról. Csapatunkból különdíjat vehetett át Pölöskei Bernadett és Katona Szidónia.


A döntőről csapatunk edzőjét, Czirják Szilviát kérdeztük: "Sajnos nem volt zökkenőmentes a felkészülésünk. Sérülések és egy influenzajárvány is hátráltatta a folyamatos munkát, így nem tudtunk a legideálisabb állapotban nekivágni a döntőnek. A kiegyensúlyozott mezőnyből kissé kilógó Zala Volán ellen kezdtük a tornát, amolyan felhozó összecsapáson. A várakozásoknak megfelelően jó játékkal, könnyű győzelmet arattunk. A második összecsapáson egy győzelemmel már a négy között érezhettük volna magunkat. Sajnos ez nem sikerült. Lányaink fejben nem koncentráltak megfelelően, a játékvezetői felfogás sem kedvezett számunka, így végül hosszabbítás után, hatalmas csatában 2 pontos vereséget szenvedtünk. Nem maradt más hátra, mint megpróbálni legyőzni az esti mérkőzésen a rendező BSE ccsapatát. A lányok felszvták magukat, mindent meg is próbáltak, de végül egy színvonalas, nagyon jó mérkőzésen alul maradtunk. Maradt számunkra az alsóág, elsőnek a Kecskemét együttese. Ez a találkozó mélypont volt számunkra. Fejben nem tudtuk összeszedni magunkat, rengeteg ziccert hibáztunk, és szoros mérkőzésen vereséget szenvedtünk. Ebben a csalódott állapotban nem tűnt egyszerű feladatnak a 7. hely megszerzése sem, de a lányok felálltak, és jó játékkal megszerezték a 7. helyet. Csapatunkból mindenképpen szeretném kiemelni Pölöskei Bernadettet, aki végig egyenletesen jó teljesítményt nyújtott. Meg kell említenem még Németh Alma kiemelkedő teljesítményét a záró mérkőzésen (30 perc 46 IBM pont), illetve Bella Edit játékát a BSE ellen. El kell mondanom még azt is, hogy a tornán kiemelkedett a veretlenül első helyen végző Szekszárd együttese, a 2-7. helyen végzett együttesek azonban közel azonos szinten voltak, köztük a pillanatnyi forma, psziché döntött. "


Eredményeink


Csoport-mérkõzések


Soproni Darazsak - Zala Volán ZTE 91-50

Legjobb dobóink: Tóth Nóra 18, Halász Dorottya 15, Sipos Boglárka 14, Pölöskei Bernadett 14, Németh Alma


Szolnok - Soproni Darazsak 84-82 h.u.

Legjobb dobóink: Halász Dorottya 16, Ugaros Virág 15, Németh Alma 12, Bella Edit 12, Pölöskei Bernadett 11


Soproni Darazsak - BSE-ESMA 54-75

Legjobb dobóink: Bella Edit 15, Pölöskei Bernadett 10


5-8. helyért


Soproni Darazsak - Kecskeméti KC 56-60

Legjobb dobóink: Tóth Nóra 12, Pölöskei Bernadett 11, Ugaros Virág 10


7. helyért

Zala Volán-ZTE - Soproni Darazsak 64-109

Legjobb dobóink: Németh Alma 31, Tóth Nóra 21/3, Pölöskei Bernadett 18, Sipos Boglárka 16


Döntõ

Atomerõmû-KSC Szekszárd - TÁSI-PVSK 89-49


Végeredmény


1. Atomerõmû-KSC Szekszárd

2. TÁSI-PVSK

3. BSE-ESMA

4. Szolnoki KC

5. Baja ÚDKSE

6. Kecskeméti KC

7. Soproni Darazsak (Bella Edit, Czérna Anett, Halász Dorottya, Katona Szidónia, Kiss Gabriella, Németh Alma, Pölöskei Bernadett, Sipos Boglárka, Tóth Nóra, Török Zsófia, Ugaros Virág, Uzsoki Katalin Edző: Czirják Szilvia)

8. Zala Volán-ZTE


Különdíjak


All-Star: Bálint Réka (Atomerõmû-KSC Szekszárd), Tamis Dorottya (Atomerõmû-KSC Szekszárd), Raksányi Krisztina (TÁSI-PVSK), Szécsi Orsolya (BSE-ESMA), Adamecz Lilla (Szolnoki KC)
MVP: Bálint Réka (Atomerõmû-KSC Szekszárd)


- 2004-10-07
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    We are through to the semi-final
After a pretty close first quarter we managed to overcome Ludovika-FCSM Csata in the Hungarian Cup quarter finals to advance to the next round
02/24 22:23
    Another Euroleague bubble in Sopron!
FIBA notified our club about some joyful news, according to which our club is to host one of the Euroleague Quarter-final bubbles based on our excellent application! Managing Director Zoltán Török added: "We work hard to earn lots of things!"
02/23 13:29
    Újabb Euroliga buborék Sopronban!
A FIBA örömteli hírről tájékoztatta klubunkat, miszerint a kiváló pályázatunk alapján klubunk rendezheti az egyik Euroliga Negyeddöntő buborékot! Az elismeréshez Török Zoltán ügyvezetőnk annyit tett hozzá: "Sok mindenért dolgozunk és megdolgozunk!"
02/23 13:16
    Hungarian Cup: Last man standing!
This year's László Killik Women's K&H Hungarian Cup launches on Wednesday at Gabányi Hall in Budapest, in which our quarter finals opponents will be LUDOVIKA-FCSM Csata from 8
02/23 12:44
    Magyar-Kupa: Csak egy maradhat állva!
Szerdán a budapesti Gabányi csarnokban elrajtol az idei Killik László Női K&H Magyar Kupa Döntő, ahol a negyeddöntőben, 20
02/23 12:40
    We received Best Team of the County Award
In 2020 our team earned Best Team of the County Award at our regional newspaper's traditional annual Award Ceremony, which was handed out to our club's representatives before Saturday's derby against Győr
02/22 10:52
    Átvettük a Megye Legjobb Csapata díjat
2020-ban a megyei napilap, a Kisalföld hagyományos díjosztóján csapatunk érdemelte ki a Megye Legjobb Csapata elismerést, melyet szombaton, a Győr elleni rangadó előtt adtak át klubunk képviselőinek
02/22 10:42
    We won the regular season
We weren't sharp and focused enough today, but we managed to win the difficult game against Győr
02/20 20:44
    Küzdelmes meccsen biztosítottuk be az alapszakasz-elsőséget
Hullámzó, de izgalmas mérkőzésen kerekedtünk felül a végjátékban a Győr együttesén
02/20 18:46
    Derby level local duel
We are visiting second-seed UNI Győr Mély-Út, who have been defeated only twice in the league, and currently sit in the spot right behind us on the table
02/19 12:54
    Rangadóvá érett megyei párbaj
Szombaton 17 órakor a bajnokságban csupán két vereséget számláló, a tabellán közvetlenül mögöttünk helyet foglaló UNI Győr Mély-Út otthonába látogatunk
02/19 12:16
    Big third quarter gives us dominant victory over Szekszárd
We took the lead early in the game and held onto it until the end against one of our biggest domestic rivals
02/17 19:46
    Nem hagytunk levegőt a szekszárdiaknak
Kiváló védekezéssel, jó ritmusú támadásokkal egy pillanatra sem adtunk esélyt a szekszárdiaknak, akiket ponton tartottunk
02/17 19:27
    Week of derbies
We are facing our immediate rivals this week, first against Szekszárd, then against Győr on the road
02/16 14:23
    Rangadók hete
A közvetlen üldözőinkkel szemben kell helytállnunk a héten, előbb a Szekszárd, majd szombaton a Győr otthonában
02/16 12:35
    Huge team effort brings victory
We came up big in the game against Csata in the league and eased past them comfortably
02/13 19:59
    Ott folytattuk, ahol Bourgesban abbahagytuk
Egyáltalán nem érződött csapatunk játékán a pár hetes szünet
02/13 19:45
    Returning to court against Csata
We continue our league campaign against LUDOVIKA-FCSM Csata after the FIBA window, which will be our final home game of the regular season
02/12 11:17
    Visszatérés a Csata ellen
A válogatott szünet után a LUDOVIKA-FCSM Csata együttese ellen folytatjuk bajnoki szereplésünket, mely az utolsó hazai találkozónk lesz az alapszakasz során
02/12 10:30
    Team building continues: Sára Varga also extended her contract!
Our sports academy's former player Sára Varga went through remarkable growth, and she also debuted in Euroleague with some valuable minutes
02/09 12:34


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.