Keresés:     2021 november 29. hétfô
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14


Hibátlanok maradtunk!


Csodás hangulatban, szurkolóink hathatós támogatása mellett legyőztük az olasz Schio csapatát!

Sopron Basket - Beretta Famila Schio 67-58 (21-21, 15-15, 20-12, 11-10)
Sopron, 1100 néző

Sopron Basket: Fegyverneky 8/6, Jovanovic 11, Williams 17, Varga A. 2, Határ B. 25 Cs.: Varga S. 4, Gaye -

Beretta Famila Schio: Sottana 4, Mestdagh 8/6, Laksa 17/15, Gruda 12, Collier 4 Cs.: André 6, Dotto 3/3, Verona 2, Crippa 2, Keys -

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 24/59 41% ill. 25/65 39%

3-pontos dobószázalék: 2/17 12% ill. 8/21 38%

Büntető dobószázalék: 17/22 77% ill. 0/0 0%

Lepattanó: 40 (Határ 12) ill. 38 (Gruda 8)

Gólpassz: 14 (Williams 5) ill. 18 (Sottana 8)

Szerzett labda: 9 (Jovanovic 4) ill. 5

Eladott labda: 9 ill. 12

Fault: 14 ill. 22

EFF: 84 (Határ 25) ill. 70 (Gruda, Laksa 13-13)

Fotó: Tóth Zsombor

Az első hazai Euroliga mérkőzésünkön az elmúlt hetek felállásában kezdtünk. A hiányzók visszatérésére még várni kell, de a hétvégétől eggyel biztosan beljebb leszünk, miután a WNBA ezüstérmes Shey Peddy a rövid pihenője után csatlakozik keretünkhöz.

Alíz gyors kosarával vette kezdetét a találkozó, majd egy szép játékot követően Gabby adott gólpasszt Bettinek, sőt, előbbi egy labdaszerzést követően még egy ziccert is bedobott. Ezután Collier révén megszerezték első pontjaikat az olaszok is, Gabby újabb könnyű kosara után azonban időt kértek a vendégek (3. perc 8-2). A rövid szünet után Laksa hintett egy trojkát, a túloldalon pedig Gabby egy újabb labdaszerzés után ismét könnyű kosarat dobott. Neca lemásolta Gabby előbbi akcióját, majd Mestdagh dobott triplát, Betti kettesére pedig Laksa ismét kintről felelt. A következő percekben egy pontra zárkózott a Schio, Neca középtávoli kettesére pedig Laksa egy újabb hárompontossal felelt, kiegyenlítettek az olaszok, jött is Gáspár Dávid első időkérése (8. perc 18-18). A gyors tanácskozás után a vezetést is átvették a vendégek, miután Dotto talált be távolról. Betti egy, Sára pedig két büntetőt értékesített, így döntetlen állásról folytatódott a találkozó (10. perc 21-21).


Betti szerzett labdát a saját palánkja alatt a második negyed kezdetén, az akció végén pedig ő kapta vissza a labdát Gabby-től, majd ziccert dobott. Ezután Zsófi is „megkínálta” centerünket egy forintos labdával, újabb két pont volt a jutalma. Betti megállíthatatlannak bizonyult a palánk alatt, újabb kosara mellé még egy faultot is kiharcolt, jött is a Schio időkérése (13. perc 27-21). A megbeszélés után Betti a plusz egy büntetőt is a helyére küldte, míg a túloldalon Gruda volt eredményes. Neca két jó büntetője után Gruda dobott újabb kettest, majd újra Betti volt eredményes, egy jó csapatvédekezést követően pedig Gabby dobott bravúrkosarat. Olasz részről Sottana jegyzett egy kettest, majd Gruda is bevágott egyet, így Gáspár Dávidnak is ki kellett kérnie a második idejét (34-29). André duplájával még közelebb jött a Schio, két perccel a nagyszünet előtt már csak három egységgel jártunk előrébb, így Betti újabb kosara a legjobbkor jött. Nem örülhettünk sokáig, Laksa ugyanis megint betalált kintről, sőt, Sottana kettese után a félidei szünetre is döntetlen állásnál vonulhattak a csapatok (20. perc 36-36).


Fotó: Tóth Zsombor
Betti ott folytatta a fordulás után, ahol abbahagyta, az ő újabb kosarával kerültünk ismét előnybe, majd Gabby is dobott egy nehéz ziccert. A túloldalon Mestdagh vágott be egy hármast, majd Gruda és Collier pontjainak köszönhetően már a Schio vezetett (23. perc 40-43). Ezután Zsófi pillanatai következtek, két hihetetlen utolsó másodperces triplával megszerezte a vezetést csapatunknak, azonban Laksa sem maradt adós a pontokkal, ötödik tripláját is bedobta, így ismét döntetlen állást mutatott az eredményjelző. Sára és Neca is két–két büntetőt dobhatott, egyikük sem hibázott, így ismét két kosárnyi távolságra szakadtunk el a vendégektől, Neca duplája után pedig újfent időt kértek az olaszok (28. perc 52-46). Egy perccel később Betti a huszadik pontját is megszerezte, majd Crippa is betalált. A harmadik játékrész Zsófi két jó büntetőjével ért véget (30. perc 56-48).


Fotó: Tóth Zsombor
Két percet kellett várni az első kosárra a záró etapban, amelyet Gruda szerzett, időt kért Gáspár Dávid (32. perc 56-50). Kemény küzdelem zajlott a pályán, négy perc elteltével pedig Mestdagh kosarával tovább közelített a Schio, Betti révén büntetőből pedig mi is megszereztük az első pontunkat a negyedben, majd a vendég edző technikai hibája után Neca is értékesített egy büntetőt, Gabby pedig egy duplát is bedobott (60-52). Francia-amerikai játékosunk azután kiharcolt egy személyi hibát Sottana ellen, aki így kipontozódott, Gabby pedig mindhárom büntetőjét értékesítette, ezzel a mérkőzés során először két számjegyűre növelve előnyünket, jött is Georgios Dikeioulakos vezetőedző újabb időkérése (37. perc 65-54). Verona és Betti kosárváltása következett, majd ihletett formában kosarazó centerünk egy bődületes blokkot is kiosztott, jött az újabb olasz időkérés (67-56)! André maradt üresen a palánk alatt, és dobott könnyű kettest, de ez ma este senkit nem érdekelt, óriási győzelemmel őriztük meg veretlenségünket az Euroligában (40. perc 67-58)!

Gáspár Dávid: Nagyon boldog vagyok, hogy olyan játékosokat tudok edzeni, akik hiszen a tervben és az utolsó percig mindent beleadnak, soha nem adják fel! Vannak nehézségeink, de nem ezeken aggodalmaskodunk, hanem dolgozunk. Ez történt ma is. Jól kezeltük a szituációkat, felvettük a harcot a rivális nagyszerű játékosaival. Nagyon büszke vagyok a csapatra! A legjobbakat kívánom ellenfelünknek, és biztos vagyok benne, hogy legközelebb is ilyen mentalitással futunk ki a parkettre!

Gabby Williams: Nagyon büszke vagyok arra, ahogy ma küzdöttünk! Kemény ellenfél volt a Schio, de összetartó egységet mutatva, remekül dolgoztunk egymásért!

Georgios Dikaioulakos: Gratulálok a Sopronnak, ugyanakkor nagyon szomorú vagyok a játékvezetők ténykedése miatt, ami a soproniak sikerének értékéből nem von le semmit. Nem volt egyetlen büntető dobásunk sem, és nagyon hamar összegyűltek a csapathibáink. Voltak nagyon jó és nagyon rossz pillanataink is. Határ Bernadett nehéz feladat elé állított minket, és voltak nálunk gyengébb teljesítmények is. A hibáinkra kell fókuszálnunk, nem a játékvezetőkben keresni a vereség okait, és jobb megoldásokat kell találnunk támadásban.

Giorgia Sottana: Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez, jó mecset játszottak! A szezon elején járunk, még sok mindenen kell dolgoznunk, és a mai mérkőzés is megmutatta, hogy főleg miken. Folytatjuk a munkát!

- 2021-10-21
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Win streak extended with victory against PINKK
We controlled the game all the way until the end, and came away with yet another convincing win in the league
11/27 20:24
    Hosting PINKK between two Euroleague showings
After recent road trips we are playing two games in a row at home
11/26 12:03
    Két Euroliga között érkezik a PINKK
Az idegenbeli túrák után egymás után kétszer is hazai pályán lépünk pályára
11/26 11:08
    Second trip to Istanbul ends in second defeat in Euroleague
After a close first quarter Galatasaray built up a lead that proved too big to overcome despite a big run in crunch-time
11/24 19:49
    Nem tudtuk kiénekelni a sajtot a véghajrában
A mérkőzés nagy részében sok hiba csúszott a játékunkba, így hiába hajráztunk nagyot, az már nem volt elég a fordításra
11/24 19:43
    Euroleague continues with derby in Turkey
Euroleague Women campaigns stopped for three weeks due to the national team qualifiers
11/23 12:27
    Törökországi rangadóval folytatódik az Euroliga
A válogatott selejtezők miatt három hétre leálltak az Euroliga küzdelmei is
11/23 12:26
    Tarts velünk egy akadálymentes jövőért! - szemléletformáló kampányt indított a Szerencsejáték Zrt.
A Szerencsejáték Zrt
11/23 09:59
    Galatasaray return from national team break in good form
Our next Euroleague rivals overcame their domestic opponents by almost thirty points in the Turkish league
11/22 13:02
    Jó formában tért vissza a válogatott szünetről a Galatasaray
Szerdai Euroliga-ellenfelünk közel harminc ponttal múlta felül aktuális riválisát a török bajnokságban
11/22 13:00
    Big road win in Pécs
After a close first quarter we managed to pull away by a big margin and rallied past NKA Universitas PEAC on the road
11/20 19:49
    Megerősítettük első helyünket a tabellán
A mérkőzés középső szakaszában nem hagytuk levegőhöz jutni a PEAC együttesét, és egy 36-6-os szakasszal eldöntöttük a rangadót
11/20 19:37
    Serious challenge ahead in Pécs
We are facing our next challenge in the domestic league at the home of newly named NKA Universitas PEAC from 6 pm on Saturday
11/19 12:44
    Komoly erőpróbára számíthatunk Pécsen
Szombaton 18 órakor az idei szezonban új néven induló NKA Universitas PEAC otthonában vár ránk az újabb feladat
11/19 12:00
    Rocky start leads to confident win in the league
It took a while for us to find our rhythm, but once we did, there was no stopping us on the road
11/17 20:18
    Kellett egy negyed az üzemi hőfok eléréséhez
Akadozott a játékunk az első negyedben, de a folytatásban már rátaláltunk a megfelelő ritmusra a jól kosárlabdázó vendéglátóinkkal szemben
11/17 20:10
    Road game at the newcomers of the league
After the national team's qualifying games, club competitions are getting back underway again
11/16 10:26
    Előrehozott bajnoki az újoncnál
A válogatott selejtezők után újra megindulnak a klub sorozatok
11/16 10:23
    57 pontos győzelem Izlandon
Az EB selejtező második fordulójában válogatottunk 115-58 arányban diadalmaskodott Izland vendégeként
11/14 22:40
    EB selejtező 2023. - Közel jártunk a spanyolokhoz
Válogatottunk végig a spanyolok nyomában járt az első selejtező mérkőzésen, de megelőzni nem sikerült őket
11/11 20:08


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkûl.