Keresés:     2021 október 26. kedd
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14


Új játékos a fedélzeten


Csapatunk augusztus eleje óta keményen készül a hétvégén rajtoló magyar bajnoki pontvadászatra, és nyakunkon már az októberi Euroliga rajt is. Több nem várt nehézséggel kellett szembenéznünk a felkészülés során, mely lépésekre késztette vezetőségünket.

"Shey Peddy személyében új játékossal bővül a keretünk – vágott bele az események részletezésébe Török Zoltán ügyvezetőnk. - Érkezésével akár egy második Yvonne Turnert is találhatunk, hiszen rengeteg a párhuzam a két játékos pályája alakulásában és bizonyos fokig a karakterükben is.
Nyilvánvalóan felvetődik szurkolóinkban a kérdés, hogy miért van szükség az utolsó pillanatban igazolni a rajt előtt, hiszen teljesnek mondható keretet jelentettünk be jó néhány hónappal ezelőtt.
A magyarázat az, hogy Napheesa Collier ügynöke arról értesített, miszerint szerződött játékosunk a WNBA szezont követően, egészségügyi okokra hivatkozva nem tud még decembertől sem a rendelkezésünkre állni.
Folytatom a sort azzal, hogy Bri January és csapata fantasztikusan teljesít, ami azt jelenti, hogy akár a teljes október folyamán nélkülöznünk kell irányítónk.
Nos a két játékos együttes és tartós hiánya miatt szükségszerűvé vált, hogy lépjünk.
A játékospiac azonban ilyenkor rendkívül szűkös. A változtatás az eredetileg tervezett szerkezet és bizonyos fokig a játékunk feladására is kényszerít bennünket, ami rengeteg további kérdést is felvet. Ezekre a szakmai stábnak kell megtalálnia a választ. Gáspár Dáviddal áttekintettük, mit is tehetnénk és valamennyi tényezőt figyelembe véve, Shey leigazolása mellett döntöttünk.
Nyilvánvaló, hogy lényegesen alacsonyabb szerkezetre kell vele átállnunk és talán azt sem kell magyarázni, hogy Collier olimpiai bajnokként mekkora veszteség a csapat potentált játékerejét tekintve. Itt szeretném megjegyezni, hogy Colliert egész szezonra szerződtettük, december 1-től továbbra is a játékosunknak tekintem és ennek megfelelően fogunk eljárni vele kapcsolatban.
Shey Peddy az utolsó phoenixi mérkőzését követően 5 nappal csatlakozik hozzánk, a teljes szezonra érkezik.
Ahogy azt már az Euroliga sorsolást követően is nyilatkoztam, ebben az évben türelmet kérek szurkolóinktól, mert a rajtra koránt sem tud összeállni csapatunk. A fentebb vázolt események tükrében ez még inkább igaz.
Határ Betti ugyanakkor lassan visszatérhet a pályára, ám Jelena Brooks sérülése makacsabbnak bizonyult, vele kapcsolatban szeretnénk rendkívül óvatosan és körültekintően eljárni. Az Ő játéka jelenleg bizonytalan.
Adott ugyanakkor a lehetőség Czukor Dalma és Varga Alíz előtt! Bízunk bennük, hiszen rengeteg munkát fektettünk az egyéni felkészülésükbe.
Nyáron a tehetség-csoportunkból felkerült játékosok közül Sitku Zsuzsi győzött meg leginkább bennünket, így fiatal tehetségünk a felnőtt keret teljes értékű tagja lesz a szezon során, de a többi akadémistánk is fel-fel tűnik majd a keretben.
Nehezen, döcögősen, de rengeteg munkával készülünk a rajtra. A jelszó azonban továbbra sem változott: Csak a Sopron!"


Forrás: www.fiba.com

Sheylani Peddy: Egy későn érő hátvéd

Ahogy ügyvezetőnk is említette, a 32 éves játékos pályafutása nagyban hasonlít az egykori soproni közönségkedvenc, Vonnie Turner karrierjének alakulására. A Phoenix Mercury vajkezű hátvédje alulértékelt játékos hírében állt, akit pályafutása kései szakaszában „fedeztek fel”. Izraeli, osztrák, német klubok után az Euroligában a TTT Riga együttesében robbant be igazán a nemzetközi színtéren, ahol nem csak a pontok szállítása terén, de a lepattanók begyűjtésében és a társak kiszolgálásában is jeleskedett. A lettek vezéreként figyeltek fel rá a WNBA-ben is, holott már 2012-ben kiválasztotta a Chicago Sky. A Washington Mystics színeiben debütált 2019-ben, ahonnan Phoenixbe vezetett az útja. A Mercuryban közel 18 percet töltött pályán az idei WNBA alapszakasz során, olyan játékosok mellett, mint Diana Taurasi, Brittney Griner, Skylar Diggins-Smith, Kia Nurse, vagy a korábban a mi sorainkat erősítő Bria Hartley és Megan Walker.

Az energikus, remek csapatembernek titulált Shey reményeink szerint klubunknál is olyan magasságokba fog emelkedni, mint Vonnie.

Forrás: Sky Sports

Névjegy

Sheylani „Shey” Peddy
1988. október 28.
Magasság: 170 cm
Poszt: hátvéd
Nemzetiség: Amerikai


- 2021-09-22
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Introducing: Nevena Jovanovic
Neca, a great Serbian international player arrived to us in the summer, and adjusted to the team very quickly
10/25 12:24
    Fenerbahce getting ready for Wednesday with a road win
Our Turkish Euroleague opponents won tight game against Ormanspor
10/25 12:14
    Idegenbeli győzelemmel készült szerdára a Fenerbahce
Török euroligás csoportellenfelünk szoros mérkőzést nyert meg az Ormanspor együttese ellen
10/25 12:13
    Task completed
We couldn't be a energetic as we were on Thursday this time, but we stayed unbeaten by controlling the game
10/24 20:09
    Feladat teljesítve
Nem tudtunk ma olyan energiákat mozgósítani, mint csütörtökön, de a mérkőzést kontrollálva maradtunk hibátlanok
10/24 20:02
    Ending the week as guests to Csata
We are playing in the capital from 6
10/23 09:20
    A Csata vendégeként zárul a hetünk
Vasárnap 18
10/23 09:17
    Unbeaten streak kept alive in Euroleague
Thanks to a huge team effort led by Betti and Gabby we beat Schio in our first home game of the Euroleague season and are still unbeaten in the competition! Sopron Basket - Beretta Famila Schio 67-58 (21-21, 15-15, 20-12, 11-10) Sopron
10/21 20:18
    Hibátlanok maradtunk!
Csodás hangulatban, szurkolóink hathatós támogatása mellett legyőztük az olasz Schio csapatát! Sopron Basket - Beretta Famila Schio 67-58 (21-21, 15-15, 20-12, 11-10) Sopron, 1100 néző
10/21 20:10
    Finally at home in Euroleague!
Following two big road wins in Euroleague our team will have their home debut on the international stage, too
10/19 14:34
    Végre itthon az Euroligában!
Két bravúros idegenbeli euroliga sikert követően hazai pályán is bemutatkozik csapatunk a nemzetközi sorozatban
10/19 14:32
    Schio arrive after easy win
Our next Euroleague opponents warm up to the mid-week clash with confident victory
10/18 10:42
    Sima győzelem után érkezik hozzánk a Schio
Csütörtöki Euroliga-ellenfelünk könnyed hazai győzelemmel melegített a hétközi fordulóra
10/18 10:40
    Big defensive effort results in victory at local derby
We performed well on defense all the way through the game which gave us a great win against Győr in the league
10/17 20:09
    Küzdelmes, jó mérkőzést hozott a megyei csata
Mindkét csapat odatette magát, melyből jó kis mérkőzés kerekedett ki
10/17 19:58
    Here is the first domestic clash
After the Saturday game days it is worth turning your attention to Sunday this time
10/15 21:55
    Itt az első hazai rangadó
A szombati bajnoki játéknapok után a héten vasárnapra érdemes irányítani a fókuszt
10/15 21:53
    Ahol a jövő jelen van! – 2. évad/2. adás (2021.10.15.)
Második adásunkban sportakadémiánk edzőjével, Seres Évával hallhatnak egy részletes portré beszélgetést, illetve francia centerünk, Aby Gaye mesélt magáról és a soproni benyomásairól
10/15 17:47
    Great team effort brings second win in Euroleague
After a close first quarter we took control of the game by half time and came away with another win on the international stage
10/13 19:41
    Újabb meggyőző előadás az Euroligában!
A harmadik negyedbeli pár perces megingást leszámítva koncentrált, összeszedett játékot nyújtottunk Gdyniában, újabb bravúr győzelmet aratva az Euroligában! VBW ARKA Gdynia - Sopron Basket 71-86 (19-20, 18-27, 19-23, 15-16) Gdansk, 300 néző
10/13 19:30


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.