Keresďż˝s:     2020 februďż˝r 23. vasďż˝rnap
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
Tökéletesen alakult az este!


A szünet után felrémlett a kinti mérkőzés forgatókönyve, de lányaink visszaverték a Lyon támadásait és 14 pontos győzelmet arattak!

Sopron Basket - LDLC ASVEL Feminin 67-53 (18-14, 19-12, 14-12, 16-15)
Sopron, 1000 néző

Sopron Basket: January -, Fegyverneky 11/3, Crvendakic 6, Brooks 16/12, Jovanovic 18 Cs.: Dupree 12, Határ 4, Dubei -

LDLC ASVEL Feminin: Allemand 6/3, Johannes 3/3, Clark 16/6, Plouffe 8, Badiane 10 Cs.: Tanqueray 7/3, Chabrier 3/3, Salagnac -

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 27/64 42% ill. 23/69 33%

3-pontos dobószázalék: 5/17 29% ill. 6/21 29%

Büntető dobószázalék: 8/10 80% ill. 1/2 50%

Lepattanó: 46 (Jovanovic 17) ill. 38 (Badiane 9)

Gólpassz: 20 (January 6) ill. 15 (Tanqueray 5)

Szerzett labda: 3 ill. 8 (Clark 5)

Eladott labda: 13 ill. 11

Fault: 14 ill. 15

EF: 89 (Jovanovic 27) ill. 59 (Clark 21)

Fotó: Tóth Zsombor

Visszavágásra készültünk a Lyon ellen, mely azért is fontos lett volna, hogy ne kerüljünk velük szembe szinte behozhatatlan hátrányba. A külső poszton ma is szűk rotációra számíthattunk, miután Czukor Dalma és Weninger Virág is hiányzott sérülés és betegség miatt. A túloldal a palánk alatti terület miatt aggódott, miután centereik közül, Ciak, Dos Santos és Turcinovic sem tudta vállalni a játékot.

Az első három percben a vendégek szereztek több kosarat, de az állás mégis egyenlő volt, miután mi két dobásból értünk el hat pontot, Jeca triplái révén (6-6). Igen csak gyors és eredményes támadásokat vezettek a vendégek, nem hiába termeltek mérkőzésenként eddig több, mint 70 pontot az Euroligában. A védekezésük is rendben volt, nehezen tudtunk tiszta helyzetekig eljutni (7. perc 8-9). A 7. perc végén Zsófi hármasával vezettünk, de csak egy pillanatra. A kispadról beálló Tanqueray egyenlített (8. perc 11-11). Jeca bevarrta a harmadik hármasát is, majd kiharcolt egy faultot Clarkon, akinek ez már a második hibája volt. A negyed utolsó másodpercei Candice pillanatait hozták. Előbb elhelyezett egy tempót, majd kiosztott egy méretes sapkát Plouffenak (18-14).

Fotó: Tóth Zsombor

Több kimaradt helyzet után, a 12. perc végén Candice látványos kosarával mi tettünk egy kis lépést előre (20-14). A 14. perc elején még mindig ez volt a helyzet, de jött Allemand és egy távoli (20-17). Az első percek után Badiane is újra kosárral jelentkezett, és máris egy pont maradt az előnyünkből (14. perc 20-19). Nem estünk kétségbe, sőt, kezdtünk egyre jobb ritmusba kerülni. Most mi futottuk le őket többször is, újra növelve a távolságot (16. perc 26-19). Remekül védekeztünk, a 16. perc végén még dobásig sem jutottak el a vendégek, akik időt kértek (26-19). A kis pihenő után Zsófi dobta be középtávolról faulttal együtt. A bónusz büntetője 10 pontos előnyt eredményezett (17. perc 29-19). Elsőként Candice érkezett meg 10 dobott ponthoz, de Allemand másodperceken belül betalált egy kontra végén. Ilyen könnyű kosarakat nem szabadott engedni a franciáknak! Gáspár Dávid időt is kért (33-23). Nagy párharcot vívott egymással Zsófi és a francia női kosárlabdázás Jordanje, Johannes. Egyelőre Zsófi állt nyerésre, és nem kicsit! A francia neve mellett még csak pont sem szerepelt. Persze ettől még nagyon figyelni kellett rá, hiszen a kinti mérkőzésen is elvettük előle a levegőt az első félidőben, de aztán begyújtotta a rakétákat. Tina a festékben alakított nagyot! Másodszer szerzett úgy kosarat, hogy harcosan visszaszedte a támadó lepattanót (37-25). Hét másodperccel a szünetet megelőzően Allemand büntetőzhetett. Egyet értékesített, beállítva a félidei állást (37-26).

Fotó: Tóth Zsombor

Kifejezetten pontosan kosárlabdázott mindkét gárda, mely egyaránt 6-6 labdát adott csak el az első 20 percben. Reménykedtünk benne, hogy nem változik a játék képe, és a második játékrészt is végig bírni fogjuk. Rögtön megajándékoztak minket egy zónával a vendégek, de Tina megtalálta a gyűrűig vezető utat. A következő támadásunk során pedig a szerencse is mellé szegődött, de rászolgált (21. perc 41-26)! Jeca negyedik hármasával 18 pontosra duzzadt az előnyünk! Újabb gyors kontrát vezettünk. Jecának ziccerben ütöttek oda. A franciák mestere kénytelen volt időt kérni, és megpróbálta felrázni tanítványait. Kísértetiesen alakult eddig a mérkőzés a lyonival összevetve! Jeca büntetői közül az első ment be, mellyel az első mérkőzés 22. percében szintén kialakult 19 pontos előnyt regisztrálhattuk. Bíztunk benne, hogy ma más forgatókönyv következik majd (22. perc 45-28). Mindenesetre a következő két perc nem nyugtatott meg minket erről. Johannes beköszönt egy triplával, majd Clark dobott könnyű ziccert egy lerohanás végén. A 19 pontból pillanatok alatt 12 lett (24. perc 45-33). A 25. percben Betti is feliratkozott a pontszerzők közé, de Clark újra előhúzott egy hármast (47-36). Sajnos elkezdtünk kapkodni, kétszer is érthetetlenül eladtuk a labdát, melyekből megérkezett 10 pont alá a Lyon. Gáspár Dávid intette nyugalomra a lányokat a kispad mellől. Betti és Zsófi szerzett két nagyon fontos találatot (27. perc 51-38). A védekezésünk ismét stabilizálódott, így elbírtuk, hogy a támadásaink nem végződtek kosárral (51-38). A statisztikát böngészve említésre méltó volt Tina 10 pontja és 10 lepattanója.

Fotó: Tóth Zsombor

Plouffe oldotta meg szépen azt 1:1-es szituációt Tina ellen, a következő akció végén azonban már gyűrűt sem ért a dobása. Feltolta a védekezését egész pályára a Lyon, fárasztva a kisembereinket, ahol ma kevesebben voltunk. Kemény ellenfél volt a Lyon, mely 5 pontot faragott a különbségből (33. perc 53-45). A 34. perc elején Briannra fújták rá a negyedik személyi hibát, így kénytelenek voltunk cserélni, és átállni egy szokatlan szerkezetre. A játékvezetők is megemelték a fault határt, mely nem kedvezett nekünk. A 34. perc végén időt kellett kértünk (55-49). Alekset lökdöste a védője hátulról, de így is értékesítette a helyzetet. A faultot azért illett volna befújni (35. perc 57-49). Visszahoztuk a négy hibával álló Briannt, aki a szurkolókkal együtt a magasba csapott, ahogy Zsófi faulttal együtt kosarat szerzett, és a büntetőt sem hibázta el (35. perc 60-49). Tina óriásit játszott a palánk alatt! Ezúttal három védő szorításában volt eredményes (36. perc 62-51)! A 37. percben ismét Tina volt a főszereplő (64-51)! A 38. perc elején időt kért a franciák mestere (64-51). Elcserélték azonban magukat (hatan voltak a pályán), így technikai lett a jutalmuk (65-51). 16 pontos előnnyel léptünk be a záró két percbe, miután Jeca forintos labdáját az emberfelettit nyújtó Tina váltotta két pontra (67-51)! Valamivel több, mint egy perc maradt hátra, amikor ismét lyoni időkérés szakította meg a játékot (67-51). Ez a meccs már zsebben volt, ráadásul a több, mint 3 pontos győzelmet is biztodra vehettük! Szurkolóink már felállva ünnepelték a lányokat, volt miért! Plouffe még betalált, de ez a lényegen nem változtatott, 14 pontos győzelmet ünnepelhettünk!

Fotó: Tóth Zsombor

Szombaton Szekszárdra utazunk, majd Gdynia felé vesszük az irányt.

Gáspár Dávid: Nagyon büszke vagyok a csapatra! Értékes győzelmet arattunk. Remélhetőleg így tudjuk folytatni, és elkerülnek minket a sérülések. Nehéz volt ellenük játszani, nagyon jó játékosaik vannak, és egy egészen más stílust húztak ma elő a hiányzó centereik miatt. Ritmusunkat megtörték, de le tudtunk nyugodni és jó megoldásokat választottunk. Minden elismerésem a játékosaimnak, ezen az úton kell tovább haladnunk, és remélhetőleg további győzelmeket tudunk aratni az Euroligában!

Tina Jovanovic: Nem akartunk ilyen gyors mérkőzést, de ha így alakult, próbáltuk a legjobbat kihozni belőle. Igyekeztünk kihasználni fölényünket a palánk alatt. Nagyon jó védekezést mutattunk, remek mérkőzés volt!

Valery Demory: Nehéz mérkőzés volt! Két sérült ötös centerünk nélkül álltunk fel, a Sopron pedig remekelt a palánk alatt. Igyekeztünk a szünet után egy védekezés váltással elcsenni a meccset, de a Sopron nagy falatnak bizonyult. A játékosok megtettek mindent, nagy szívvel játszottak, nincs problémám ezzel az eredménnyel.

Michelle Plouffe: Hiányzott két centerünk, emiatt a sebességünket akartuk kihasználni. Védekezésben is sokat mozogtunk, váltásokkal dolgoztunk, de a Sopron megtalálta a dobóhelyzeteit.- 2020-01-22
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    A chance to secure top spot in regular season
From 6 pm on Sunday we are hosting the only team that managed to beat us is the Hungarian league this season so far
02/22 10:20
    Bebetonozhatjuk az alapszakasz-győzelmet!
Vasárnap 18 órától azt az egyetlen magyar csapatot látjuk vendégül, akiknek idén sikerült a magyar bajnokságban legyőzni minket
02/22 10:14
    Briann January staying with us for the next season!
As our team is heading towards their goals our board is building up next year's roster
02/21 22:28
    Briann January jövőre is minket erősít!
Ahogy csapatunk lépésenként halad a céljai felé, úgy építi vezetésünk is a következő évi játékosállományt
02/21 19:57
    It was up for grabs until the final minutes
We played a very tight game against one of the best teams in Euroleague but they wore us down in the end and collected a much needed victory
02/20 22:35
    Végzetes volt a pár perces rövidzárlat
A harmadik negyedben egy 14-0-ás extra periódussal fordított a Kurszk, melyet már minden igyekezetünk ellenére sem tudtunk behozni
02/20 22:07
    Betti Határ: Sopron and Indiana
Another important piece of the mosaic has fallen into place! Our center Bernadett Határ whp is also a member of the Hungarian national team has agreed to stay with us for another season! Also, we are poud to announce that she has signed an open contract with the Indiana Fever in the WNBA!
02/19 15:37
    Határ Betti: Sopron és Indiana
Újabb fontos mozaikdarab került a helyére! Csapatunk magyar válogatott centere, Határ Bernadett a következő szezonban is klubunkat erősíti! Egyúttal büszkén jelenthetjük be, hogy Betti nyitott szerződést írt alá az Indiana Fever WNBA alakulatához!
02/19 15:36
    It's the endgame!
After three weeks the ball is bouncing again in Euroleague! From 8 (!) pm on Thursday we are hosting Russian giants and last year's runners-up Dynamo Kursk in Novomatic Aréna
02/19 08:21
    Ez már bizony a végjáték!
Három hét szünet után újra pattog a labda az Euroligában! Csütörtökön 20 (!) órakor az orosz nagyágyút, a tavalyi ezüstérmes Dinamo Kurszk csapatát látjuk vendégül a Novomatic Arénában
02/18 23:12
    Jeka won by 9 against Kursk
The Russian side beat their rivals by 9 points
02/17 10:29
    Nem bírt a Jekával a Kurszk
Csütörtöki ellenfelünk kilenc pontos vereséget szenvedett honi riválisától
02/17 10:25
    Mit mondtál? - Visszavágó
Ezúttal Debi sorolta a szavakat, és Dalma próbált szájról olvasni
02/16 21:12
    Confident win in the capital
We took control early in the game and came away with a solid win against Vasas
02/15 19:44
    Gyorsan döntésre vittük
Az első 10 pontot mi szereztük, mely megadta az alaphangot a találkozóhoz
02/15 19:32
    To strengthen our leading position on the road against Vasas
Euroleague is getting hotter next week, but we have to perform in a league game beforehand
02/14 19:10
    A Vasas otthonában tovább erősíthetjük vezető pozíciónkat
Jövő héten újra magas hőfokra ugrik az Euroliga sorozata, de előtte még bajnoki mérkőzésen kell bizonyítanunk
02/14 19:06
    Back on court on winning ways
After a close first half we managed to pull away from ZTE and finished the game as winners in our return to the court after the national team break
02/12 20:28
    Berozsdásodtunk a szünet alatt
Mindkét csapat játékán érződött a leállás, de ez várható is volt
02/12 19:54
    Dalma Czukor signs two-year contract extension!
We are happy to deliver another great news regarding the future! As Managing Director Zoltán Török said: "Dalma Czukor who I see as a great talent extended her contract to our club ith two years!" We can be sure that our former youth player and pride of Sopron who proves her talent week after week in our club will bring a lot of joy to our fans with her game in the future
02/11 20:50


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.