Keresďż˝s:     2020 februďż˝r 23. vasďż˝rnap
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
Minden kívánságunk teljesült


Az első három negyed elsöprő játékának köszönhetően értékes győzelmet arattunk közvetlen riválisunkkal szemben.

Sopron Basket - SPAR Citylift Girona 66-56 (23-12, 19-9, 11-9, 13-26)
Sopron, 1100 néző

Sopron Basket: January 14/9, Fegyverneky 11, Crvendakic 6/6, Brooks 16/3, Jovanovic 6 Cs.: Dupree 9, Határ 4, Dubei -

SPAR Citylift Girona: Palau 10/3, Mendy 10/6, Vasic 13/3, Elonu 12, Coulibaly 8 Cs.: Araujo 5/3, Andusic 4, Xargay -, Roso -

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 25/61 41% ill. 18/59 31%

3-pontos dobószázalék: 6/22 27% ill. 5/16 31%

Büntető dobószázalék: 10/11 91% ill. 15/18 83%

Lepattanó: 32 (Brooks 8) ill. 47 (Elonu 12)

Gólpassz: 14 (Fegyverneky, January 4-4) ill. 13 (Elonu, Vasic 3-3)

Szerzett labda: 6 (January 2) ill. 5 (Elonu, Vasic 2)

Eladott labda: 11 ill. 20

Fault: 21 ill. 20

EF: 74 (Brooks 16) ill. 59 (Elonu 21)

Fotó: Tóth Zsombor

Az Euroliga alapszakaszának hajrájához érkezve egyre inkább élesedik a küzdelem a csoportunkban, ahol bármi megtörténhet és ennek megfelelően minden győzelemnek különösen nagy a jelentősége. Aktuális ellenfelünk, a Girona hozzánk hasonlóan három győzelemmel állt, így mindkét oldal tisztában volt azzal, hogy a mai győztes lépéselőnybe kerül. A csatában nem számíthattunk a sérült Czukor Dalmára, illetve az elmúlt napokat magas lázzal ágyban töltő Weninger Virágra.

Az első perc lepergett kosár nélkül, majd két triplával kezdték meg a gólgyártást a csapatok. Nálunk Jeca, a sötét mezeseknél a szerb Vasic, akit Sonja Petrovicként ismert meg a világ, célzott hibátlanul (2. perc 3-3). Egy lépéssel a spanyolok előtt jártunk, de az 5. percig mindig érkezett válasz a találatainkra. Ekkor Briann triplája, majd Jeca „flótere” is megtorlatlan maradt vendég részről, akik érthetően kikérték első idejüket (5. perc 12-5). A csereként beállt Araujo triplájával tért vissza ellenfelünk, de Briann ismét távolról villant (15-8). A 7. percben frissítettünk a palánk alatt. Betti és Candice is játékra jelentkezett. A 9. percben Briann harmadik hármasa is a helyére került, mellyel kétszer annyi pontot számláltunk már, mint közvetlen riválisunk (20-10). Candice 2+1-es akciója révén a negyed végén még megtoldottuk egy ponttal ezt az előnyt is (23-12).

Fotó: Tóth Zsombor

Néhány szikrázó párharccal folytatódott a találkozó. Ezekben központi szerepet töltött be a hazánkban, korábban, a túlzott keménységéről elhíresült center, Coulibaly, akit szurkolóink sem zártak a szívükbe (13. perc 25-13). Ez a negyed inkább a küzdelemről és a védekezésről szólt. Nehezen kerültek helyzetbe a játékosok, és ha össze is jött, akkor is sokszor védővel a nyakukon kellett dobásra vállalkozniuk. Ez az előnyünk mellett egyáltalán nem volt hátrány. Sőt, a negyed derekán még rá is tudtunk kicsit tenni (16. perc 32-15). A 17. percben Gáspár Dávid kért időt Elonu kosarát követően. Kellett is a kis szusszanás a lányoknak. Különösen a külső poszton, ahol a hiányzók miatt szűkebbek voltak a variációs lehetőségek. Tina vitte át a gyűrű alatt szépen a labdát, mellyel újra kétszer annyi ponthoz érkeztünk, mint a vörös-feketék (17. perc 34-17). A két rutinos kiválóság, Fegyverneky Zsófi és Laia Palau óriási párbajt vívott a feldobás óta, melyet kapitányunk nyert meg, ráadásul bónusz büntetővel egyetemben. A következő akciót szintén, mellyel 20 pontosra duzzadt a különbség (39-21). Palau nehezen viselte ezt, és el is szakadt nála a cérna, melyet technikaival jutalmaztak. Ez volt a harmadik hibája. Nagyon feszültek voltak a vendégek, Yargay a kispadnál dobálózott, a lefújásnál pedig Coulibaly akaszkodott össze Bettivel. Ez egyúttal mind a remek teljesítményünk dicsérete volt (42-21).

Fotó: Tóth Zsombor

A szünet után a csapatok készen álltak a folytatásra, de a játék nem indulhatott újra, miután az eredményjelző szerkezet egyik vezérlője megadta magát. Így tovább növekedett a csapatok pihenőideje. A dobóformán és a játék ritmusán ez nem segített, de ez a magabiztos előnyünk tükrében nem okozott komoly fejfájást. Nagyjából tartottuk a különbséget (26. perc 44-24). Néhány kosárral közelíteni kezdett a Girona, de Aleks triplájával még időben visszavertük őket, majd Briann is becikázott ziccerig (49-28). A 28. percben Gáspár Dávid kért időt egy könnyed spanyol találat után (49-30). Zsófi őrzését a spanyolok válogatott kiválósága, Marta Xargay vette át, de az ő eszén is többször túljárt csapatunk motorja (29. perc 51-30). Kezdtünk újra bemelegedni, a 30. percben következhetett is a vendégek időkérése, miután Candice higgadt tempója a kosárral zárult. A negyed végéig már nem történt változás (53-30).

Fotó: Tóth Zsombor

Megnyugtató előnnyel várhattuk a záró 10 percet, melyet Candice duplája vezetett fel (55-30). Természetesen tudtuk, hogy a Girona soha nem adja fel, és képes nagy különbségről is visszajönni, sőt, ahogy a szezon során párszor megmutatta még a győzelmet is kikaparni. Ezzel együtt azonban bíztunk csapatunkban, abban, hogy kitart az erő és a remek ritmus a hajrára is. A különbségre is figyelni kellett, hogy ha úgy alakul, a végelszámolásnál ez is a javunkra billenjen. Ehhez legalább 7 pontos győzelemre volt szükségünk, ami felé jól haladtunk (32. perc 57-34). Aleks kíméletlenül bevágta a hármast, 26 pontos különbséget alakítva ki (33. perc 60-34). Szemre is tetszetősen játszottunk, és úgy tűnt, a vendégek az utolsó puskaporaikat is ellőtték az előző negyedben megkísérelt felzárkózás során (33. perc 62-34). Az időkérés után Mendy és Palau is megmutatták azért, hogy mekkora klasszisok, így még értékesebb, hogy magas szintű védekezésünkkel ennyire el tudtuk rontani a játékukat (35. perc 62-41). A Girona ma sem hazudtolta meg önmagát, és újabb rohamot indított. Kiestünk a ritmusból, és a koncentrációnk is leült, melyet kihasználva pillanatok alatt 11-0-át repítettek. A pályára visszatért Betti lendített át minket a holtponton. Láthatóan leültünk, három perccel a vége előtt időt is kellett kérni Gáspár Dávidnak (37. perc 64-47). Oda kellett azért figyelni, a Girona megérkezett a nyakunkra. Kicsit öltük az időt is, melynek múlása nekünk kedvezett. Nem túl szép végjátékkal, de elértük célunkat. A győzelem és a kívánt különbség is meglett!

Vasárnap a Győr érkezik Sopronba, majd az Euroligában jövő héten szerdán a Lyont fogadjuk egy szintén kulcsfontosságú találkozón.

Gáspár Dávid: Nagyon sokat dolgoztunk az egész szezon alatt és sok problémával küzdöttünk. Az utóbbi hetekre viszont az a jellemző, hogy jó minőségű edzésmunkát tudunk végezni, szinte majdnem mindig teljes kerettel. Ez meg is látszik a játékunkon. Nem szabad, hogy ez elégedettséggel töltsön el minket! Ebben a morálban folytatjuk! Nagyon örülük a győzelemnek, sokat tettünk érte, a 32. percig kontrolláltuk a játékot. Az utolsó nyolc percben kapkodni kezdtünk, a szép különbséget leadtuk, de alapvetően büszke vagyok a lányokra. Mentálisan sokszor voltunk nehéz helyzetben, de koncentráltan kosárlabdáztak mindig. Köszönjük a szurkolóink támogatását, és kérjük, hogy a jövőben is ilyen szép számmal látogassák a mérkőzéseinket, és segítsenek minket a céljaink elérésében!

Jelena Brooks: Gratulálok a Girona csapatának, jó meccset játszottunk! Nagyon fontos győzelem volt, sokan dolgoztunk azon, hogy ilyen játékot nyújtsunk, ahogy kezdtünk. Sajnos a különbség csökkent a hajrában, de a lényeg hogy annyival nyertünk, amire szükségünk volt. Gratulálok a csajoknak, jó meccset játszottunk!

Vendégeink nem nyilatkoztak a mérkőzést követően.
- 2020-01-16
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    A chance to secure top spot in regular season
From 6 pm on Sunday we are hosting the only team that managed to beat us is the Hungarian league this season so far
02/22 10:20
    Bebetonozhatjuk az alapszakasz-győzelmet!
Vasárnap 18 órától azt az egyetlen magyar csapatot látjuk vendégül, akiknek idén sikerült a magyar bajnokságban legyőzni minket
02/22 10:14
    Briann January staying with us for the next season!
As our team is heading towards their goals our board is building up next year's roster
02/21 22:28
    Briann January jövőre is minket erősít!
Ahogy csapatunk lépésenként halad a céljai felé, úgy építi vezetésünk is a következő évi játékosállományt
02/21 19:57
    It was up for grabs until the final minutes
We played a very tight game against one of the best teams in Euroleague but they wore us down in the end and collected a much needed victory
02/20 22:35
    Végzetes volt a pár perces rövidzárlat
A harmadik negyedben egy 14-0-ás extra periódussal fordított a Kurszk, melyet már minden igyekezetünk ellenére sem tudtunk behozni
02/20 22:07
    Betti Határ: Sopron and Indiana
Another important piece of the mosaic has fallen into place! Our center Bernadett Határ whp is also a member of the Hungarian national team has agreed to stay with us for another season! Also, we are poud to announce that she has signed an open contract with the Indiana Fever in the WNBA!
02/19 15:37
    Határ Betti: Sopron és Indiana
Újabb fontos mozaikdarab került a helyére! Csapatunk magyar válogatott centere, Határ Bernadett a következő szezonban is klubunkat erősíti! Egyúttal büszkén jelenthetjük be, hogy Betti nyitott szerződést írt alá az Indiana Fever WNBA alakulatához!
02/19 15:36
    It's the endgame!
After three weeks the ball is bouncing again in Euroleague! From 8 (!) pm on Thursday we are hosting Russian giants and last year's runners-up Dynamo Kursk in Novomatic Aréna
02/19 08:21
    Ez már bizony a végjáték!
Három hét szünet után újra pattog a labda az Euroligában! Csütörtökön 20 (!) órakor az orosz nagyágyút, a tavalyi ezüstérmes Dinamo Kurszk csapatát látjuk vendégül a Novomatic Arénában
02/18 23:12
    Jeka won by 9 against Kursk
The Russian side beat their rivals by 9 points
02/17 10:29
    Nem bírt a Jekával a Kurszk
Csütörtöki ellenfelünk kilenc pontos vereséget szenvedett honi riválisától
02/17 10:25
    Mit mondtál? - Visszavágó
Ezúttal Debi sorolta a szavakat, és Dalma próbált szájról olvasni
02/16 21:12
    Confident win in the capital
We took control early in the game and came away with a solid win against Vasas
02/15 19:44
    Gyorsan döntésre vittük
Az első 10 pontot mi szereztük, mely megadta az alaphangot a találkozóhoz
02/15 19:32
    To strengthen our leading position on the road against Vasas
Euroleague is getting hotter next week, but we have to perform in a league game beforehand
02/14 19:10
    A Vasas otthonában tovább erősíthetjük vezető pozíciónkat
Jövő héten újra magas hőfokra ugrik az Euroliga sorozata, de előtte még bajnoki mérkőzésen kell bizonyítanunk
02/14 19:06
    Back on court on winning ways
After a close first half we managed to pull away from ZTE and finished the game as winners in our return to the court after the national team break
02/12 20:28
    Berozsdásodtunk a szünet alatt
Mindkét csapat játékán érződött a leállás, de ez várható is volt
02/12 19:54
    Dalma Czukor signs two-year contract extension!
We are happy to deliver another great news regarding the future! As Managing Director Zoltán Török said: "Dalma Czukor who I see as a great talent extended her contract to our club ith two years!" We can be sure that our former youth player and pride of Sopron who proves her talent week after week in our club will bring a lot of joy to our fans with her game in the future
02/11 20:50


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.