Keresďż˝s:     2020 mďż˝jus 29. pďż˝ntek
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
A Prága lépett fel a dobogóra


Egy küzdelmes, hullámzó mérkőzésen a cseh Prága megérdemelt győzelmet aratott csapatunk felett. A végső győzelmet a Jekatyerinburg szerezte meg, mely magabiztos győzelmet aratott orosz riválisa ellen.

Sopron Basket – ZVVZ USK Prága 53-64 (15-16, 16-22, 15-10, 7-16)
Sopron, 3000 néző

Sopron Basket: Fegyverneky 3/3, Turner 12, Crvendakic 12/6, Dupree 9, Határ - Cs.: Casas 7, Zahui 6, Jovanovic 4, Dubei -, Honti -

ZVVZ USK Prága: Oblak 4, Kat. Elhotova 3/3, Ayayi 14/3, Thomas 13, Rezan 6 Cs.: Harrison 12, Kar. Elhotova 3/3, Romero 2, Hanusova -

Statisztika

Mezőny dobószázalék: 22/65 34% ill. 28/67 42%

3-pontos dobószázalék: 3/12 25% ill. 3/16 19%

Büntető dobószázalék: 6/15 40% ill. 5/13 39%

Lepattanó: 42 (Crvendakic 8) ill. 41 (Thomas 15)

Gólpassz: 8 (Turner 5) ill. 17 (Ayayi 5)

Szerzett labda: 12 (Turner 3) ill. 15 (Harrison, Thomas, Ayayi 3-3)

Eladott labda: 22 ill. 15

Fault: 16 ill. 17

EF: 46 (Crvendakic 15) ill. 80 (Harrison 26)

A FINAL4 vasárnapi játéknapja is táblás házzal került megrendezésre. Csodálatos atmoszférában léphettek pályára a csapatok. Kiváncsian vártuk, melyik csaapt tud hamarabb átlépni a pénteki vereségen, és motiváltabban játszani a bronzéremért.

Remekül kezdtünk! Az első két támadásunk Aleks és Candice révén egyaránt kosárral zárult. A kék mezeseknél Oblak jegyezte az első találatot (2. perc 4-2). Sajnos Betti hamar begyűjtött két faultot, így a kisapdra kényszerült. Ayayi a 4. perc végén előnyhöz juttatta a cseheket (6-8). Pontatlanok voltunk támadásban, melyekből rendre leindítottak minket. A 6. perc elején Roberto Iniguez magához is intette tanítványait (6-12). Cseréltünk is, Zsófi helyén Queralt Casas szállt be a bronzéremért folytatott csatába. Rezanhoz ívelték be pontosan a labdát és máris 8 pontos hátrányban találtuk magunkat (6-14). Hosszú perceket követően Yvonne betörésből elért pontjainak tapsolhattunk, majd a 8. perc elején szintén ő szerzett labdát és vitte végig az ellenfél gyűrűjéig (10-14). Azonban továbbra is idegesen, kapkodva kosárlabdáztunk, rengeteg rossz döntést hozva. Szerencsére riválisunk is többször türelmetlenül kosárlabdaázott. A 9. percben Amanda is csatlakozott a többiek mellé a parketten (10-16). Zsófi triplája felüdülésnek számított, majd egy labdaszerzés után Tina is betalált az utolsó másodpercekben (15-16).

Queralt labdaszerzése aratott nagy sikert a lelátón, na meg ikonunk, Honti Kata pályára lépése, akinek a nevét kórusban skandálta a publikum. Queralt remekül bontotta meg a védelmet, de a befejezéseknél nem volt szerencséje (12. perc 17-18). A 12. percben Amanda kapott támadóhibát, kiváltva a népharagot a lelátón. Ráadásul videózásba is kezdtek a játékvezetők, hogy megnézzék az eset súlyosságát. Végül helyben hagyták az ítéletet. A közjáték megzavart minket. A hátrányunk hirtelen hat pontra duzzadt. Aleks második faultja után Debi váltotta a parketten, miközben Ayayi büntetőjével 17-24-re módosult az állás. Sokkal magabiztosabban és pontosabban is játszott ellenfelünk, 11 pontra növelve előnyét (15. perc 16-27). Candice egy-egyezése hozott előrelépést, de most a bravúr kosarakat is szállítotva tartotta a távolságot a Prága (17. perc 21-33). Elkelt a biztatás a lányoknak, melyet megéreztek szurkolóink is. Mégis nekünk kellett időt kérni, miután a 19. perc elején már 14 ponttal voltunk lemaradva (23-37). Queralt is előhúzott egy bravúr kosarat a tarsolyábül, majd Oblak egy felesleges megmozdulással begyűjtötte a harmadik hibáját. Natalia Hejkova mérgesen bosszankodott is, majd lecserélte klasszis irányítóját. Aleks bevert egy triplát és máris sokkal jobban nézett ki az eredményjelző (29-37). Az első játékrész utolsó támadását mi vezethettük, és Candice a péntekihez hasonlóan ezúttal is pontosan célzott (31-38).

A szünetben Király Viktor szórakoztatta a lelátón helyet foglaltakat. Mi pedig bíztunk benne, hogy a lányok eltüntetik a fejükből a pénteki vereség nyomait, és megváltoztatják a játék képét.

Az látszott, hogy a küzdéssel nem lesz gond! Testi épségünket sem védve vetődtünk a labdákért, és közönségünk is mindent beleadott. A hibák számát azonban nem tudtuk jelentősen csökkenteni, és a dobásaink sem ültek. Még a büntető vonalról se (25. perc 35-42). Szikrázó összecsapásoktól sem volt mentes a találkozó, viszont kezdtünk a tőlünk megszokott hőfokon égni. Szurkolóink állva énekeltek, forrt a levegő az arénában! Natalia Hejkova is érezte, hogy meg kell törni csapatunk lendületét, így időt kért (27. perc 42-46). Yvonne büntetőzhetett, de mindkét dobását kidobta a gyűrű. Aleks viszont már betalált, két pontra hozva fel minket (28. perc 44-46). Már csak egy kis szerencse kellett volna még! A 29. percben Amanda duplájával végre utolértük a kékeket (46-46). A vezetést nem tudtuk átvenni, ellenben Harrisonról megfeledkeztünk az utolsó másodperckben (46-48).

Thomas szerezte a Prága 50. pontját, nálunk meg csak kiperdült megint minden. Igaz, a dobások többségét a védők szorításából kellett elvégeznünk. Elhotova tempójával 6 ponttal ugrott meg ismét a cseh gárda (33. perc 46-52). Amanda harmadik hibája után Tina jött vissza, aki rögtön összeszedett egy lepattanót. A mi ziccerünk ugyankkor megint kimaradt, de ugyanezt a szívességet a másik fél nem tette meg. Roberto Iniguez időt kért (35. perc 48-55). Nehéz hajrá elé néztünk, különösen, hogy Oblak betörése, majd thomas kosara után 11 pontos előnyre tett szert ellenfelünk (36. perc 48-59). Sajnos a büntetőket továbbra is tragikusan dobtuk, nem kevesebb, mint 9 elhibázottnál jártunk (49-59). A 36. percben Oblak a második sportszerűtlen faultját is elkövette, így a kiállítás sorsára jutva, el kellett hagynia a parkettet (51-59). Queralt tempója adott még reményt a hátralevő 3 és fél percre (53-59). Lepergett másfél perc, kosár nélkül. Beléptünk az utolsó két percbe, mely során 6 pontot kellett volna még ledolgozni (53-59). Mindent megtettünk, de nem sikerült. A Prága megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet, míg csapatunknak a szintén előkelő negyedik végzett.

A díjátadón szurkolóink vastapsa mellett vehettük át a negyedik helyezettnek járó érmeket.

Roberto Iniguez: Nagyon büszke vagyok a játékosimra, és velük örülök. Dobhattunk volna jobban, védekezhettünk volna pontosabban, de most ezek nem fontosak. Elképesztő két év van mögöttünk, két FINAL4-ral. Lényegtelen hányadik helyen végeztünk, csak az a fontos, ahogy dolgoztunk az elmúlt két évben. Úgy érzem ezzel a szezonnal lezárul számomra egy időszak. Számomra a kosárlabda a legfontosabb, és úgy gondolom, eljött az idő, hogy pihenjek, vagy más helyen folytassam, ahol teljesen a kosárlabdára tudok koncentrálni. Imádom ezt a klubot, de remélem megértik a gondolataimat. Nehéz hetek jönnek, aggódom a rájátszás miatt, de fontos, hogy szépen zárjuk az évet.

Honti Kata: Mint mindig, most is a legjobbunkat igyekeztünk nyújtani! Nem akarom elemezni a mai mérkőzést, ez nem az én dolgom. Büszke vagyok a csapatra, és mindenre, amit átéltem a FINAL4 során. Nem nyertünk, de emelt fővel kell járnunk, mert megdolgoztunk ezért a helyért. Mosolyognunk kell! Nagyon kemény munka folyik itt, melyet én is átéltem az elmúlt időszakban. Száz százalék, hogy ez volt pályafutásom utolsó Euroliga mérkőzése. Elképesztő két hónap van mögöttem, rendkívül büszke vagyok a csapatra! Köszönök mindent a klubnak, és Robertonak, hogy két év kihagyás után is hittek bennem. Nem gondoltam volna, hogy átélhetek még egy FINAL4-t játékosként. Nagyon boldog vagyok az élmény miatt, de egyben szomorú is, hogy véget ért. Köszönöm Sopron!

Natalia Hejkova: A fáradtság miatt sok hibát, rengeteg eladott labdát hozott a mérkőzés támadásban mindkét oldalon. Nagyon jól védekeztünk, melyet jól mutat, hogy 53 ponton tartottuk a Sopront, és a hibák ellenére meg tudtuk csinálni! Nagyon jó volt visszatérni Sopronban, és itt megszerezni a harmadik helyet. Három esztendőt töltöttem itt, rengeteg barátot szereztem, és mindenütt ismerős arcokba botlok. Mintha hazajöttem volna.

Katerina Elhotova: Sok negyedik hely után nagyon örülök ennek a bronznak. Erősek voltunk, még ha hullámzóan is játszottunk. Remekül védekeztünk, nagyon boldogok vagyunk!

DÖNTŐ

UMMC Jekatyerinburg - Dinamo Kurszk 91-67


- 2019-04-14
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    FINAL4 came back to Sopron
Who would have thought back in 2018 that a year later we would be able to host the Euroleague FINAL4 again? Well, the world set their eyes on Sopron again, because the decision-makers at FIBA thought that only the experience staff of our club would be able to organize the event on a high level within three weeks
05/26 11:37
    The first step towards the third F4
It is generally thought that it is always easier to get to the top than to stay there
05/22 15:20
    Celebration
Regarding the 2018 Euroleague Final every basketball enthusiast was preparing for celebration
05/19 12:37
    Ünnep
A 2018-as FINAL4 döntője kapcsán ünnepre készült minden magyar kosárlabda barát! Először léphetett pályára magyar csapat az Euroliga elsőségért! A túloldalon egy kisebb világválogatott sorakozott fel, mely érvényre is juttatta nagyobb erejét a remekül küzdő csapatunkkal szemben
05/19 11:00
    Betti undergone surgery
Our center Betti Határ has been suffering from pain in her ankle, and has finally decided to undergo operation
05/18 14:33
    Megműtötték Bettit
Centerünk, Határ Betti a szezon utolsó másfél hónapjában sokszor kínlódott a bokájával, és végül úgy döntött, hogy aláveti magát az operációnak
05/18 14:02
    Roster Announcement
Our club has completed the creation of the roster for the 2020/2021 season
05/15 17:48
    Kerethirdetés
Klubunk befejezte a 2020/21-es kosárlabda szezon csapatának kialakítását
05/15 17:01
    THE LONG SHOT!
Even making it to the FINAL4 in 2018 was an incredible performance, not to mention that for the first time in club history we were able to host the top clubs of Euroleague and many important personalities of the basketball world
05/14 09:10
    A HÁRMAS!
Már az is elképesztő teljesítmény volt, hogy 2018-ban ott lehettünk a FINAL4-ban, arról nem is beszélve, hogy fennállásunk során először láthattuk vendégül rendezőként az Euroliga top csapatait és a kosárlabda világ számos neves személyiségét
05/14 09:02
    Irány a FINAL4!
Két éve, március idusán felfoghatatlan siker kapujába érkeztünk
05/12 10:34
    FINAL4! Here we come!
Two years ago at the ides of March we have come to the gates of an incomprehensible success
05/12 08:26
    Gáspár Dávid visszatekint
Gáspár Dávidot kértük fel, hogy értékelje első soproni szezonját
05/10 18:00
    The historic 10th
The league finals brought a county rivals’ series, in which we had control over three games that we had won we put the golden star representing the 10th championship title in our crest
05/08 12:03
    A történelmi 10.
2016-ban megyei párharcot hozott a bajnoki döntő, melyet végig uralva, három magabiztos győzelemmel helyeztük el címerünkben a történelmi, 10
05/08 10:13
    Gold fever began in Sopron in 1993
One of the most important milestones of Sopron1s women’s basketball
05/05 14:08
    1993-ban Aranyláz vette kezdetét Sopronban
A soproni női kosárlabdázás történetének egyik legfontosabb mérföldköve
05/05 10:14
    A decision about the international cup participants has been made
There were multiple decisions made at the Hungarian Basketball Federation's presidential assembly
05/04 18:51
    Döntöttek a nemzetközi indulókról
A május 4-i MKOSZ Elnökségi ülésen több kérdésben is döntés született
05/04 16:33
    Triumph in a dramatic finals series in 2011
After winning the cup title in Körmend we went into the championship finals series without the home-court advantage
05/01 09:45


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.