Keresés:     2019 április 23. kedd
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
Címvédés után, újabbra készülve


Csapatunk magabiztosan gyűjtötte be a Magyar Kupa győzelmet a győri döntőn. Pár nappal a csodás címvédés után, és a közelgő bajnoki rájátszás - szombat 15 órakor fogadjuk díjtalan mérkőzésen a Szekszárd együttesét - rajtja előtt kérdeztük a sikert alkotó mozaikokról Székely Norbert vezetőedzőnket.

Szekszárd elleni online statisztika

- Merre ünnepeltetek?

- Ahogy tavaly a bajnoki döntő után, úgy most is az MKB Aréna felé vettük az irányt, ahol a szurkolókkal közösen folytattuk a Győrben megkezdett ünneplést. A csarnokból a korábbi sikerek ünneplésének többször is színhelyéül szolgáló szomszédos szórakozóhelyre ment az egész csapat, és lelkes szurkolóink egy része.

- Magabiztosan védtük meg a címünket. Te is így élted meg a pálya széléről?

- Igen! Egyrészt nagy nyomást jelentett, hogy mi vagyunk az esélyesek, másfelől érződött, hogy van ereje a csapatnak, képesek vagyunk véghezvinni a címvédést. Ezt látva, folyamatosan nyugodtam meg.

- Mi volt a csapat legfőbb erénye a két nap során?

- Muszáj elválasztanom egymástól az elődöntőt és a döntőt, hiszen utóbbi során nagyon koncentráltan játszottunk, míg a pénteki napon ez nem volt jellemző ránk. A kettő között nagy különbség volt! Az elődöntőben nagyon széles játékot vonultatott fel a Zalaegerszeg, mely nehézségeket okozott számunkra, nem találtuk igazán az ellenszerét. Borzalmasan örülök ugyanakkor annak, hogy amikor igazán kellett, a döntőben, ott mutattok a jobbik arcunkat. Még ha szakmai szemmel nem is egy nagyon magas színvonalú mérkőzésen, de végig összeszedettek, pontosak voltunk, és megvalósítottuk azokat a taktikai elképzeléseket, melyekkel készültünk.

- A széles játék mellett agresszívan is léptek fel az egerszegiek az elődöntőben. Számítottatok erre?

- Igen, mivel a kemény, határozott védekezéssel csökkenthetők a különbségek az együttesek között, így itthon ezzel többször szembe találjuk magunkat. A Zalaegerszeg ellen ezúttal elég jól alkalmazkodtunk ehhez.

- Ellenfelünk a mérkőzés nagy részében öt alacsonyabb játékossal állt fel. Mennyire zavaró ez egy klasszikus szerkezetű csapatnak?

- Nehéz ehhez alkalmazkodni, mivel nem ilyen szerkezet ellen gyakorolsz, így egy mérkőzésen, mikor szembe találod magad egy ilyen szokatlan felállással, akkor ott kell ezt megfelelően lereagálni. Nehézségekkel, de megoldottuk.

- A késő esti elődöntő után, hogyan készültetek a szombati napra, figyelembe véve a másik elődöntőn látottakat?

- Itt a négyes döntő egészére kellett készülni, melyet már a sorsolás pillanatában elkezdtünk. Tudtuk kik az ellenfelek, és azt is, hogy a két napos torna milyen sorozatterheléssel jár. Ezek tudatában alakítottuk ki a felkészülésünket. Az elődöntő után visszabuszoztunk Sopronba, majd a döntő délelőttjén videóztunk egy fél órát, mely nagyon jól sikerült. Sok dolgot helyre tudtunk tenni a fejekben, mely ezt a koncentrált játékot eredményezte!

- A Győr nagyon jól mozgott az elődöntőben, de ellenünk nem tudott érvényesülni. A koncentráltságon kívül miben nőttünk föléjük?

- Örök igazság, hogy minden csapat úgy játszik, ahogy hagyják. Egy nagyon stabil védekezésre építve a mi akaratunk érvényesült. A kezdeti idegességet mi vetkőztük le gyorsabban, így nem nekünk kellett futni az eredmény után, és ezáltal nem kellett nagyon az alapvető taktikai elképzeléseinken változtatnunk. Folyamatosan tudtuk a kinti és a benti játékainkat variálni, és bejöttek azok a változtatások is, melyeket a legutóbbi Győr elleni bajnoki óta eszközöltünk. Mindezek összességében percről percre magabiztosabbá tették a csapatot, és vezettek a sikerhez.

- Feltűnő volt, hogy a kulcsembereik közül Ciglar, Rasheed és Nagy-Bujdosó szenvedett a védőink gyűrűjében. Az ő védésükre külön hangsúlyt fektettetek?

- Csapatvédekezésben voltunk jók, melynek része volt az említett játékosok megfelelő védése is. Nemcsak rájuk készültünk, és úgy gondolom, annak ellenére, hogy pontok és lepattanók terén is szépen termelt Hollingsworth, őt is egy átlag szinten tudtunk tartani, ami nagy dolog, hiszen egy kiváló kosarasról beszélünk. A másik oldalról viszont azt gondolom, hogy a kiemelkedőt nyújtó Simon Zsófit sem fogtuk rosszul, csak ő egy remek napot, extra dobóteljesítményt fogott ki.

- Az első félidő végén volt csupán egy kis megingásunk, amikor zónára állt be a Győr. Mi volt a gond?

- Egyszerűen nem mentek be azok a dobások, amik máskor egy zóna ellen ülnek. Volt több tiszta helyzetünk is, de mindegyiket elhibáztuk. Ezekből aztán gyors kontrákat indított a pillanatok alatt felpörgő Győr, melynek a koronája Simon Zsófi triplája volt az utolsó másodpercekben. A kosárlabdában 6-8 pont nem jelent különösebb előnyt, ezért is tudott visszajönni a mérkőzésbe gyorsan a Győr.

- Az év során bátran használtad a fiatalokat, most viszont Czank Timi kapott több lehetőséget, és nem okozott csalódást. Miért döntöttetek ezúttal mellette?

- Egyszerűen abban a pillanatban Timit láttuk a legalkalmasabbnak arra, hogy hasznára legyen a csapatnak a játékával.

- Már az utolsó percen belül voltunk, 10 ponttal vezettünk, amikor a soproni szurkolók már ünnepeltek, Te viszont még idegesen járkáltál a kispad előtt. Mikor hitted el, hogy már tényleg megvan a címvédés?

- Az egész mérkőzés során hittem benne, látva, mennyire erősek vagyunk, de elhinni csak akkor, mikor lefújták a mérkőzést. Annyit elárulhatok még, és ezzel talán nem bántunk meg senkit sem, hogy körülbelül egy perccel a vége előtt, 10 pontos különbségnél Sery, látva feszültségemet, megnyugtatásul odaszólt, hogy "ez nem NBA, és nem Jordan áll a túloldalon". Ettől azért oldódott bennem a feszültség.

- Csodálatos hangulatot teremtettek szurkolóink. Mondhatni, hogy otthon éreztük magunkat?

- Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen nagyszerű szurkolást kapunk! Számítottunk természetesen arra, hogy mint már oly sokszor, most is kapunk támogatást a lelátóról, de hogy ilyen sokan mögénk állnak idegen környezetben is, és ennyire lelkesen, egységben, az nagyon jól esett nekünk. Köszönjük!

- Nagyon fontos bő egy hónap van hátra a szezonból. Ez a siker, a veretlenségi sorozatunk milyen súllyal számíthat a rájátszásban?

- Jól hangzik a veretlenség ténye, de a kosárlabdát címekre játsszák! A saját magunk útját kell járnunk, hogy a bajnokságban is megvédjük címünket. Hogy ez miképpen alakul, azt a következő hetek döntik el. Ha csak 2-1, 2-1, 3-2 kimenetelű párharcokkal leszünk bajnokok, annak is ugyanúgy fogunk örülni!

- 2012-03-22
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    FINAL4 - Praises still keep coming
The competition of the FINAL4 has ended a little over a week ago in our town, but praises and acknowledgements keep coming our way
04/23 13:11
    FINAL4 – Szűnni nem akaró dicséretek
Valamivel több, mint egy hete zárultak le a FINAL4 küzdelmei városunkban, de még mindig záporoznak klubunk felé az elismerések
04/23 12:09
    Finals spot secured in Zalaegerszeg
We controlled the game against ZTE in the semi-finals and clinched a spot in the finals where we will play the winner of the series between Győr and Diósgyőr for the championship title
04/21 20:38
    Bajnoki döntőt nyújtottunk át Húsvétra szurkolóinknak
Az elődöntő második felvonásán Zalaegerszegen is nyerni tudtunk, így készülhetünk a pénteken kezdődő bajnoki döntőre, ahol a Győr vagy a Miskolc lesz az ellenfelünk
04/21 20:19
    Travelling to Zalaegerszeg for a spot in the final
From 7 pm on Sunday the semi-final series against ZTE NKK continues
04/20 13:41
    A továbbjutásért utazunk Zalaegerszegre
Vasárnap 19 órától folytatódik a bajnoki elődöntő párharc a ZTE NKK ellen
04/19 23:08
    Semi-Finals Game 1 In The Books
After a close first quarter we managed to take control of the game and won the first leg of the semi-finals
04/18 20:05
    Precíz védekezéssel kerültünk előnybe
Védekezésünk nemzetközi szinten maradt a bajnoki elődöntőre, így magabiztosan győztünk az első mérkőzésen a ZTE NKK ellen
04/18 19:25
    Full throttle facing playoffs
The battles of FINAL4 have concluded on Sunday night, after which we are getting back to domestic territory
04/17 12:34
    Teljes gőzzel a rájátszás felé
Vasárnap este lezárultak a FINAL4 küzdelmei, melyet követően újra a hazai vizekre evezünk
04/17 10:30
    FINAL4 - TV-s visszatekintők
Csapat-kapitányunk, Fegyverneky Zsófia ma reggel a Digi Sport-on, menedzserünk, Molnár Balázs az M1 Ma Este adásában, míg Czukorné Hollós Anna, a F4 helyi szervezőbizottságának egyik elnöke a Sopron TV-ben tekintett vissza a nemzetközi szövetség vezetői által is kimagasló jelzőkkel illetett FINAL4 küzdelmeire
04/16 14:07
    A Prága lépett fel a dobogóra
Egy küzdelmes, hullámzó mérkőzésen a cseh Prága megérdemelt győzelmet aratott csapatunk felett
04/14 20:37
    Let's have a look behind the scenes
Besides the competition of the four amazing teams many other programs accompany the long weekend of FINAL4 in Sopron
04/14 14:39
    Nézzünk be a színfalak mögé
A négy kiváló csapat versengése mellett számos program kíséri a FINAL4 soproni hosszú hétvégéjét
04/14 11:23
    Nem tudtuk meglepni a címvédőt
Az első negyedben sikerült elbizonytalanítani úgy 5 percre az orosz Jekatyerinburg csapatát, de a mérkőzés nagy részében az ő akaratuk érvényesült
04/12 22:04
    FINAL4 – Indulhat a játék!
Egy év sem telt el azóta, hogy megnyíltak a FINAL4 kapui Sopronban
04/12 01:20
    FINAL4 - Megkezdődött!
Csütörtökön 11 órakor, a hivatalos felvezető sajtótájékoztatóval kezdetét vette a FINAL4 hétvége, melyen a klubok vezetőedzői és csapat-kapitányai álltak a média rendelkezésére
04/11 12:38
    Kedvenc Play-off - Dubei Debóra
Debit invitáltuk egy kis játékra a FINAL4 előtt
04/10 12:52
    FINAL4 expectations - Roberto Iniguez
After our players head coach Roberto Iniguez also stood in front of our cameras to share his thoughts ahead of the Final4 with us
04/10 12:46
    FINAL4 várakozások - Roberto Iniguez
Játékosaink után vezetőedzőnk, Roberto Iniguez is kameránk elé állt, hogy megossza velünk várakozásait a négyes döntő előtt
04/10 12:27


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.