Keresés:     2019 február 23. szombat
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
Címvédés után, újabbra készülve


Csapatunk magabiztosan gyűjtötte be a Magyar Kupa győzelmet a győri döntőn. Pár nappal a csodás címvédés után, és a közelgő bajnoki rájátszás - szombat 15 órakor fogadjuk díjtalan mérkőzésen a Szekszárd együttesét - rajtja előtt kérdeztük a sikert alkotó mozaikokról Székely Norbert vezetőedzőnket.

Szekszárd elleni online statisztika

- Merre ünnepeltetek?

- Ahogy tavaly a bajnoki döntő után, úgy most is az MKB Aréna felé vettük az irányt, ahol a szurkolókkal közösen folytattuk a Győrben megkezdett ünneplést. A csarnokból a korábbi sikerek ünneplésének többször is színhelyéül szolgáló szomszédos szórakozóhelyre ment az egész csapat, és lelkes szurkolóink egy része.

- Magabiztosan védtük meg a címünket. Te is így élted meg a pálya széléről?

- Igen! Egyrészt nagy nyomást jelentett, hogy mi vagyunk az esélyesek, másfelől érződött, hogy van ereje a csapatnak, képesek vagyunk véghezvinni a címvédést. Ezt látva, folyamatosan nyugodtam meg.

- Mi volt a csapat legfőbb erénye a két nap során?

- Muszáj elválasztanom egymástól az elődöntőt és a döntőt, hiszen utóbbi során nagyon koncentráltan játszottunk, míg a pénteki napon ez nem volt jellemző ránk. A kettő között nagy különbség volt! Az elődöntőben nagyon széles játékot vonultatott fel a Zalaegerszeg, mely nehézségeket okozott számunkra, nem találtuk igazán az ellenszerét. Borzalmasan örülök ugyanakkor annak, hogy amikor igazán kellett, a döntőben, ott mutattok a jobbik arcunkat. Még ha szakmai szemmel nem is egy nagyon magas színvonalú mérkőzésen, de végig összeszedettek, pontosak voltunk, és megvalósítottuk azokat a taktikai elképzeléseket, melyekkel készültünk.

- A széles játék mellett agresszívan is léptek fel az egerszegiek az elődöntőben. Számítottatok erre?

- Igen, mivel a kemény, határozott védekezéssel csökkenthetők a különbségek az együttesek között, így itthon ezzel többször szembe találjuk magunkat. A Zalaegerszeg ellen ezúttal elég jól alkalmazkodtunk ehhez.

- Ellenfelünk a mérkőzés nagy részében öt alacsonyabb játékossal állt fel. Mennyire zavaró ez egy klasszikus szerkezetű csapatnak?

- Nehéz ehhez alkalmazkodni, mivel nem ilyen szerkezet ellen gyakorolsz, így egy mérkőzésen, mikor szembe találod magad egy ilyen szokatlan felállással, akkor ott kell ezt megfelelően lereagálni. Nehézségekkel, de megoldottuk.

- A késő esti elődöntő után, hogyan készültetek a szombati napra, figyelembe véve a másik elődöntőn látottakat?

- Itt a négyes döntő egészére kellett készülni, melyet már a sorsolás pillanatában elkezdtünk. Tudtuk kik az ellenfelek, és azt is, hogy a két napos torna milyen sorozatterheléssel jár. Ezek tudatában alakítottuk ki a felkészülésünket. Az elődöntő után visszabuszoztunk Sopronba, majd a döntő délelőttjén videóztunk egy fél órát, mely nagyon jól sikerült. Sok dolgot helyre tudtunk tenni a fejekben, mely ezt a koncentrált játékot eredményezte!

- A Győr nagyon jól mozgott az elődöntőben, de ellenünk nem tudott érvényesülni. A koncentráltságon kívül miben nőttünk föléjük?

- Örök igazság, hogy minden csapat úgy játszik, ahogy hagyják. Egy nagyon stabil védekezésre építve a mi akaratunk érvényesült. A kezdeti idegességet mi vetkőztük le gyorsabban, így nem nekünk kellett futni az eredmény után, és ezáltal nem kellett nagyon az alapvető taktikai elképzeléseinken változtatnunk. Folyamatosan tudtuk a kinti és a benti játékainkat variálni, és bejöttek azok a változtatások is, melyeket a legutóbbi Győr elleni bajnoki óta eszközöltünk. Mindezek összességében percről percre magabiztosabbá tették a csapatot, és vezettek a sikerhez.

- Feltűnő volt, hogy a kulcsembereik közül Ciglar, Rasheed és Nagy-Bujdosó szenvedett a védőink gyűrűjében. Az ő védésükre külön hangsúlyt fektettetek?

- Csapatvédekezésben voltunk jók, melynek része volt az említett játékosok megfelelő védése is. Nemcsak rájuk készültünk, és úgy gondolom, annak ellenére, hogy pontok és lepattanók terén is szépen termelt Hollingsworth, őt is egy átlag szinten tudtunk tartani, ami nagy dolog, hiszen egy kiváló kosarasról beszélünk. A másik oldalról viszont azt gondolom, hogy a kiemelkedőt nyújtó Simon Zsófit sem fogtuk rosszul, csak ő egy remek napot, extra dobóteljesítményt fogott ki.

- Az első félidő végén volt csupán egy kis megingásunk, amikor zónára állt be a Győr. Mi volt a gond?

- Egyszerűen nem mentek be azok a dobások, amik máskor egy zóna ellen ülnek. Volt több tiszta helyzetünk is, de mindegyiket elhibáztuk. Ezekből aztán gyors kontrákat indított a pillanatok alatt felpörgő Győr, melynek a koronája Simon Zsófi triplája volt az utolsó másodpercekben. A kosárlabdában 6-8 pont nem jelent különösebb előnyt, ezért is tudott visszajönni a mérkőzésbe gyorsan a Győr.

- Az év során bátran használtad a fiatalokat, most viszont Czank Timi kapott több lehetőséget, és nem okozott csalódást. Miért döntöttetek ezúttal mellette?

- Egyszerűen abban a pillanatban Timit láttuk a legalkalmasabbnak arra, hogy hasznára legyen a csapatnak a játékával.

- Már az utolsó percen belül voltunk, 10 ponttal vezettünk, amikor a soproni szurkolók már ünnepeltek, Te viszont még idegesen járkáltál a kispad előtt. Mikor hitted el, hogy már tényleg megvan a címvédés?

- Az egész mérkőzés során hittem benne, látva, mennyire erősek vagyunk, de elhinni csak akkor, mikor lefújták a mérkőzést. Annyit elárulhatok még, és ezzel talán nem bántunk meg senkit sem, hogy körülbelül egy perccel a vége előtt, 10 pontos különbségnél Sery, látva feszültségemet, megnyugtatásul odaszólt, hogy "ez nem NBA, és nem Jordan áll a túloldalon". Ettől azért oldódott bennem a feszültség.

- Csodálatos hangulatot teremtettek szurkolóink. Mondhatni, hogy otthon éreztük magunkat?

- Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen nagyszerű szurkolást kapunk! Számítottunk természetesen arra, hogy mint már oly sokszor, most is kapunk támogatást a lelátóról, de hogy ilyen sokan mögénk állnak idegen környezetben is, és ennyire lelkesen, egységben, az nagyon jól esett nekünk. Köszönjük!

- Nagyon fontos bő egy hónap van hátra a szezonból. Ez a siker, a veretlenségi sorozatunk milyen súllyal számíthat a rájátszásban?

- Jól hangzik a veretlenség ténye, de a kosárlabdát címekre játsszák! A saját magunk útját kell járnunk, hogy a bajnokságban is megvédjük címünket. Hogy ez miképpen alakul, azt a következő hetek döntik el. Ha csak 2-1, 2-1, 3-2 kimenetelű párharcokkal leszünk bajnokok, annak is ugyanúgy fogunk örülni!

- 2012-03-22
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    Euroleague Quarter-Finals to Start on the 5th of March
Our tam has made it to the second place in the group with a big run in the end of the Regular season and will play the 3rd place of the other group French side Bourges Basket in the Play-offs
02/22 10:50
    PEAC-SOPRON: Elhalasztva
Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy az eredetileg február 23-ra, szombatra kiírt bajnoki mérkőzésünk, a PEAC-Pécs kezdeményezésére, a két klub megegyezése alapján egy későbbi időpontban, március 26-án, kedden kerül megrendezésre Pécsett
02/21 14:37
    Örömszavak a rigai diadal után
Óriási hajrával értünk oda csoportunk második helyére az Euroligában, így pályaelőnyből várhatjuk a negyeddöntőt
02/21 09:14
    Március 5-én rajtol az Euroliga negyeddöntő
Csapatunk fantasztikus hajrával befutott a második helyre csoportjában, így a másik ág harmadik helyezettjével, a francia Bourges Basket csapatával került össze a rájátszásban
02/20 21:50
    Huge win in Riga
We have won a crucial game in the Latvian capital to close the Regular Season higher than expected
02/20 20:27
    Óriási! Pályaelőny az Euroliga negyeddöntőre!
Kiegyensúlyozott játékkal győztük le a Riga együttesét a záró fordulóban, és miután a Fenerbahce kikapott hosszabbításban Franciaországban, így második helyen zártuk a csoportot! A rájátszást március 5-én, kedden kezdjük meg hazai pályán a Bourges ellen
02/20 20:11
    The formula is simple: We need a victory in Riga
We have arrived to the final round of the regular season in Euroleague, in which multiple open questions are to be answered
02/18 13:03
    Egyszerű a képlet: győzni kell Rigában!
Elérkeztünk az Euroliga alapszakaszának utolsó fordulójához, amely során több nyitott kérdés is válaszra vár
02/18 12:53
    Riga warm up for Wednesday with easy win
Six players scored in double digits, Gunta Basko reached a triple-double
02/18 11:11
    Könnyed sikerrel hangolt szerdára a Riga
Hatan jutottak tíz pont fölé a Riga csapatában a hétvégi fordulóban, Basko tripla-duplázott
02/18 11:05
    Top spot clinched in regular season
After a tight first quarter we managed to shake off Csata in a game that brought us the victory to secure first place in the regular season in the league
02/16 20:32
    Megnyertük az alapszakaszt!
Négy fordulóval a vége előtt, csapatunk matematikailag is bebiztosította elsőségét a bajnoki alapszakaszban, miután megőrizte hibátlan mérlegét! Sopron Basket - NKE-FCSM Csata 93-55 (24-22, 32-10, 20-12, 17-11) Sopron, 500 néző
02/16 20:07
    We might win the regular season on Saturday!
This time we will continue our campaign without a day to rest
02/15 15:20
    Megnyerhetjük az alapszakaszt szombaton!
Ezúttal pihenőnap nélkül folytatjuk szereplésünket
02/15 15:16
    We are through to the play-offs!
After a slow start in the first half we took control in the second and came away with a victory to secure a spot in the best eight of Euroleague! Sopron Basket - Hatay BB 64-52 (11-16, 15-12, 23-14, 15-10) Sopron
02/14 20:33
    A szívünk vitt be minket a rájátszásba!
Egy ideig kerestük önmagunkat, de a szívünk és a küzdőszellemünk átlendített minket, és továbbjutást eredményezett csapatunk számára! Ott vagyunk Európa legjobb nyolc csapata között! Sopron Basket - Hatay BB 64-52 (11-16, 15-12, 23-14, 15-10) Sopron, 1250 néző
02/14 20:08
    We could pull away from Hatay
On Thursday at 6 pm we are hosting Hatay in Novomatic Aréna on Gameday 13 of Euroleague
02/13 12:00
    Lerázhatjuk magunkról a Hatayt
Csütörtökön 18 órától a Hatay együttesét látjuk vendégül a Novomatic Arénában az Euroliga 13
02/13 11:54
    Hatay win based on good first half performance
Our next Euroleague rivals have pulled away from their opponents in the first two quarters
02/11 10:38
    Jó első félidővel nyert a Hatay
Következő Euroligás riválisunk az első két negyedben lépett el hétvégi ellenfelétől
02/11 10:32


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.