Keresés:     2019 augusztus 24. szombat
img1img2img4img5img7img8img9img10img11img12img13img14
Címvédés után, újabbra készülve


Csapatunk magabiztosan gyűjtötte be a Magyar Kupa győzelmet a győri döntőn. Pár nappal a csodás címvédés után, és a közelgő bajnoki rájátszás - szombat 15 órakor fogadjuk díjtalan mérkőzésen a Szekszárd együttesét - rajtja előtt kérdeztük a sikert alkotó mozaikokról Székely Norbert vezetőedzőnket.

Szekszárd elleni online statisztika

- Merre ünnepeltetek?

- Ahogy tavaly a bajnoki döntő után, úgy most is az MKB Aréna felé vettük az irányt, ahol a szurkolókkal közösen folytattuk a Győrben megkezdett ünneplést. A csarnokból a korábbi sikerek ünneplésének többször is színhelyéül szolgáló szomszédos szórakozóhelyre ment az egész csapat, és lelkes szurkolóink egy része.

- Magabiztosan védtük meg a címünket. Te is így élted meg a pálya széléről?

- Igen! Egyrészt nagy nyomást jelentett, hogy mi vagyunk az esélyesek, másfelől érződött, hogy van ereje a csapatnak, képesek vagyunk véghezvinni a címvédést. Ezt látva, folyamatosan nyugodtam meg.

- Mi volt a csapat legfőbb erénye a két nap során?

- Muszáj elválasztanom egymástól az elődöntőt és a döntőt, hiszen utóbbi során nagyon koncentráltan játszottunk, míg a pénteki napon ez nem volt jellemző ránk. A kettő között nagy különbség volt! Az elődöntőben nagyon széles játékot vonultatott fel a Zalaegerszeg, mely nehézségeket okozott számunkra, nem találtuk igazán az ellenszerét. Borzalmasan örülök ugyanakkor annak, hogy amikor igazán kellett, a döntőben, ott mutattok a jobbik arcunkat. Még ha szakmai szemmel nem is egy nagyon magas színvonalú mérkőzésen, de végig összeszedettek, pontosak voltunk, és megvalósítottuk azokat a taktikai elképzeléseket, melyekkel készültünk.

- A széles játék mellett agresszívan is léptek fel az egerszegiek az elődöntőben. Számítottatok erre?

- Igen, mivel a kemény, határozott védekezéssel csökkenthetők a különbségek az együttesek között, így itthon ezzel többször szembe találjuk magunkat. A Zalaegerszeg ellen ezúttal elég jól alkalmazkodtunk ehhez.

- Ellenfelünk a mérkőzés nagy részében öt alacsonyabb játékossal állt fel. Mennyire zavaró ez egy klasszikus szerkezetű csapatnak?

- Nehéz ehhez alkalmazkodni, mivel nem ilyen szerkezet ellen gyakorolsz, így egy mérkőzésen, mikor szembe találod magad egy ilyen szokatlan felállással, akkor ott kell ezt megfelelően lereagálni. Nehézségekkel, de megoldottuk.

- A késő esti elődöntő után, hogyan készültetek a szombati napra, figyelembe véve a másik elődöntőn látottakat?

- Itt a négyes döntő egészére kellett készülni, melyet már a sorsolás pillanatában elkezdtünk. Tudtuk kik az ellenfelek, és azt is, hogy a két napos torna milyen sorozatterheléssel jár. Ezek tudatában alakítottuk ki a felkészülésünket. Az elődöntő után visszabuszoztunk Sopronba, majd a döntő délelőttjén videóztunk egy fél órát, mely nagyon jól sikerült. Sok dolgot helyre tudtunk tenni a fejekben, mely ezt a koncentrált játékot eredményezte!

- A Győr nagyon jól mozgott az elődöntőben, de ellenünk nem tudott érvényesülni. A koncentráltságon kívül miben nőttünk föléjük?

- Örök igazság, hogy minden csapat úgy játszik, ahogy hagyják. Egy nagyon stabil védekezésre építve a mi akaratunk érvényesült. A kezdeti idegességet mi vetkőztük le gyorsabban, így nem nekünk kellett futni az eredmény után, és ezáltal nem kellett nagyon az alapvető taktikai elképzeléseinken változtatnunk. Folyamatosan tudtuk a kinti és a benti játékainkat variálni, és bejöttek azok a változtatások is, melyeket a legutóbbi Győr elleni bajnoki óta eszközöltünk. Mindezek összességében percről percre magabiztosabbá tették a csapatot, és vezettek a sikerhez.

- Feltűnő volt, hogy a kulcsembereik közül Ciglar, Rasheed és Nagy-Bujdosó szenvedett a védőink gyűrűjében. Az ő védésükre külön hangsúlyt fektettetek?

- Csapatvédekezésben voltunk jók, melynek része volt az említett játékosok megfelelő védése is. Nemcsak rájuk készültünk, és úgy gondolom, annak ellenére, hogy pontok és lepattanók terén is szépen termelt Hollingsworth, őt is egy átlag szinten tudtunk tartani, ami nagy dolog, hiszen egy kiváló kosarasról beszélünk. A másik oldalról viszont azt gondolom, hogy a kiemelkedőt nyújtó Simon Zsófit sem fogtuk rosszul, csak ő egy remek napot, extra dobóteljesítményt fogott ki.

- Az első félidő végén volt csupán egy kis megingásunk, amikor zónára állt be a Győr. Mi volt a gond?

- Egyszerűen nem mentek be azok a dobások, amik máskor egy zóna ellen ülnek. Volt több tiszta helyzetünk is, de mindegyiket elhibáztuk. Ezekből aztán gyors kontrákat indított a pillanatok alatt felpörgő Győr, melynek a koronája Simon Zsófi triplája volt az utolsó másodpercekben. A kosárlabdában 6-8 pont nem jelent különösebb előnyt, ezért is tudott visszajönni a mérkőzésbe gyorsan a Győr.

- Az év során bátran használtad a fiatalokat, most viszont Czank Timi kapott több lehetőséget, és nem okozott csalódást. Miért döntöttetek ezúttal mellette?

- Egyszerűen abban a pillanatban Timit láttuk a legalkalmasabbnak arra, hogy hasznára legyen a csapatnak a játékával.

- Már az utolsó percen belül voltunk, 10 ponttal vezettünk, amikor a soproni szurkolók már ünnepeltek, Te viszont még idegesen járkáltál a kispad előtt. Mikor hitted el, hogy már tényleg megvan a címvédés?

- Az egész mérkőzés során hittem benne, látva, mennyire erősek vagyunk, de elhinni csak akkor, mikor lefújták a mérkőzést. Annyit elárulhatok még, és ezzel talán nem bántunk meg senkit sem, hogy körülbelül egy perccel a vége előtt, 10 pontos különbségnél Sery, látva feszültségemet, megnyugtatásul odaszólt, hogy "ez nem NBA, és nem Jordan áll a túloldalon". Ettől azért oldódott bennem a feszültség.

- Csodálatos hangulatot teremtettek szurkolóink. Mondhatni, hogy otthon éreztük magunkat?

- Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen nagyszerű szurkolást kapunk! Számítottunk természetesen arra, hogy mint már oly sokszor, most is kapunk támogatást a lelátóról, de hogy ilyen sokan mögénk állnak idegen környezetben is, és ennyire lelkesen, egységben, az nagyon jól esett nekünk. Köszönjük!

- Nagyon fontos bő egy hónap van hátra a szezonból. Ez a siker, a veretlenségi sorozatunk milyen súllyal számíthat a rájátszásban?

- Jól hangzik a veretlenség ténye, de a kosárlabdát címekre játsszák! A saját magunk útját kell járnunk, hogy a bajnokságban is megvédjük címünket. Hogy ez miképpen alakul, azt a következő hetek döntik el. Ha csak 2-1, 2-1, 3-2 kimenetelű párharcokkal leszünk bajnokok, annak is ugyanúgy fogunk örülni!

- 2012-03-22
[ Nyomtatható verzió ]

További hireink
    A Brno ellen lépünk először pályára
Több alkalommal is láthatják szurkolóink csapatunkat hazai környezetben a szezont megelőző időszakban
08/12 12:51
    Megkezdtük!
Habár vezetőedzőnknek és néhány játékosunknak még vannak válogatottbeli és WNBA kötelezettségeik, a nyarat magunk mögött hagytuk, és hétfő reggel a szűkebben vett szakmai stáb irányítása mellett munkába álltak az első érkezők
08/05 14:10
    Idegenben kezdjük az Euroliga szezont
Tessék elővenni a naptárakat! Az Euroliga sorolást követően a klubok képviselői megállapodtak az alapszakasz menetrendjében is
07/23 18:24
    Euroliga 2019/20 - Elsődleges cél: önmagunk legyőzése
Kedden délelőtt Münchenben megtartották az Euroliga 2019/2020-as szezonjának a sorsolását
07/23 11:24
    Euroliga: a 3. kalapból várjuk a sorsolást
Kedden délelőtt kerül sor Münchenben a Női Euroliga 2019/2020-as szezon csoportjainak a sorsolására, melyet megelőzően a nemzetközi szövetség kialakította a sorsolási kalapokat az elmúlt három esztendő eredményei alapján
07/21 20:59
    19 csapat nevezett az Euroliga küzdelmeire
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség tájékoztatása alapján 19 klub nevezett a női Euroliga 2019/2020-as sorozatára, mely azt jelenti, hogy 13 egyesület, közte csapatunk is, biztos induló helyet kapott, míg hat jelentkezőre selejtező vár
07/12 19:09
    Közel járt válogatottunk az olimpiai selejtezőhöz
Miután nagy csatában vereséget szenvedett nemzeti csapatunk Nagy-Britanniától, maradt még egy esélye, hogy odaérjen az olimpiai selejtezőt érő 5-6
07/06 21:23
    A tét már a nyolc közé jutás
Csütörtökön 12
07/03 21:03
    Indul az EB!
Június 27-én, csütörtökön megkezdi szereplését válogatottunk a Női Kosárlabda Európa-bajnokságon, melynek Szerbia és Lettország ad otthont
06/19 21:59
    In pursuit of America
In my dreams America waves back at me
06/08 23:05
    Amerika nyomában
Álmaimban Amerika visszainteget
06/08 21:50
    Staff complete with young Hungarian coach
As it was mentioned at the roster announcement event, some questions remained open in connection with the staff and the 12th player
06/05 19:47
    Fiatal magyar edzővel teljes a keret
Ahogy a csapathirdetés során is elhangzott, maradt még néhány nyitott kérdés a stáb és a 12
06/05 19:26
    Team greeted at the Town Hall
In the name of Sopron county rank city in a special assembly the representatives of our team were greeted by mayor Dr
05/30 21:41
    Csapatunkat köszöntötték a Városházán
Csütörtökön Sopron MJV nevében, rendkívüli közgyűlés keretében Dr
05/30 11:46
    EuroLeague Women: draw to be made on the 23rd of July
The International Basketball Federation has sent the schedule for the upcoming Euroleague Women season to the teams involved
05/27 12:52
    Euroliga: július 23-án sorsolnak
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség megküldte az érintett csapatok részére a jövő évi Női Euroliga kiírását
05/27 12:24
    Sopron Basket 2019/2020
Following the traditions we evaluated the season with a supporters' gathering, and the coaching staff and roster of Sopron Basket for 2019/2020 was also revealed
05/20 20:38
    Soproni értékek mentén haladunk tovább
Hagyományainkhoz híven szurkolói ankét keretében értékeltük a szezont, és egyúttal bejelentésre került a Sopron Basket 2019/2020-as szakmai stábja és játékosállománya
05/20 19:22
    Megérkeztek a PopSocketek! Keressétek a hétfői ankéton!
Elkészültek logózott univerzális telefontartóink, melyek először a május 20-i, hétfő esti szurkolói ankéton vásárolhatók meg 2000 forintos darabáron
05/18 15:23


[ A mai nap hírei | A hónap összes híre ]Tilos a www.wb-sopron.com bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének újraközlése a szerző,
ill. az oldal írásbeli engedélye nélkül.